O πρόεδρος του ΕΛΑ (Ελληνική Ανατροπή – Ελεύθεροι Άνθρωποι) κ. Πάρις Κουρτζίδης προχώρησε στην παρακάτω δήλωση – σχόλιο για την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Αμερικανικό Κογκρέσο μέσα από τον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook:

“Ως ΕΛ.Α είχαμε ζητήσει από τον Έλληνα πρωθυπουργό να μη μασήσει τα λόγια του… Να μη χάσει τη μοναδική ευκαιρία. Να ξεκαθαρίσει και στον πρόεδρο Μπάιντεν και στο σώμα του Αμερικανικού Κογκρέσου ότι η Ελλάδα επουδενί θα δεχτεί διχοτόμηση της Κύπρου. Κι αυτό, τουλάχιστον, το έπραξε πράγματι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο! Όμως, δεν είπε κουβέντα για την επίσημη Αμερικανική και διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, της Μικράς Ασίας, της Θράκης. Δεν τόλμησε να ξεκαθαρίσει στις ΗΠΑ ότι η βόρεια Ελλάδα δεν έχει Ρώσο ολιγάρχη, αλλά Έλληνα Πόντιο μεγαλοεπιχειρηματία…

Παράλληλα, ως διπολική πολιτική προσωπικότητα, ο κύριος Μητσοτάκης, απέφυγε, ουσιαστικά, για μια ακόμη φορά, να τα πει «όλα έξω από τα δόντια», μετατρέποντας μια ιστορική ευκαιρία σε… ιστορικό ανοσιούργημα!

Κι ας πανηγυρίζουν οι “δικοί του” περί εθνικής υπερηφάνειας, όπως όταν είχε πέσει γραμμή να χαζογελούν και να βγάζουν selfies στο συνέδριο της ΝΔ, προκειμένου να δημιουργούν κλίμα στα social media και κατ’ επέκταση σ’ όλη την ελληνική κοινωνία, ελέω δημοσκοπικής κατάρρευσης, κι ενόψει εκλογικής πανωλεθρίας!

Έφτασε δε στο σημείο ο κύριος Μητσοτάκης να διαπράξει απίστευτα ατιμωτικό, ηθικό, εθνικό, πολιτικό ατόπημα, συγκρίνοντας τους μαχητές του ναζιστικού τάγματος Αζόφ, που παραδίδονται μαζικά αυτές τις ώρες, με τους Έλληνες ήρωες του Μεσολογγίου, που προτίμησαν τον θάνατο από την ατίμωση! Κι έτσι, μάς επιβεβαίωσε, εμμέσως πλην σαφώς, μάλλον άθελά του, πως ήξερε και ο ίδιος για το ανεκδιήγητο, προπαγανδιστικό βίντεο του -δήθεν ελληνικής καταγωγής- Ουκρανού νεοναζί του Ζελένσκι, πριν αυτό παρουσιαστεί (δήθεν αιφνιδιαστικά) στην ελληνική Βουλή.

Γι’ αυτό, ως ΕΛ.Α, λέμε ξεκάθαρα: Τα συναισθήματα των Ελλήνων είναι ανάμικτα… Κι επειδή δεν έχουμε καμία απολύτως εμπιστοσύνη στον κύριο Μητσοτάκη, ο οποίος συχνά δείχνει να έχει μνήμη “χρυσόψαρου”, λαμβάνοντας υπόψιν και τις “πολιτικές κωλοτούμπες” του στο Μακεδονικό, κρατάμε μικρό καλάθι… σχετικά με τις -προεκλογικές μάλλον- φανφάρες του για το Κυπριακό από το βήμα του Κογκρέσου των ΗΠΑ”.