Τις περιοδείες του στους δήμους του λεκανοπεδίου της Αττικής ξεκίνησε επίσημα ο πρόεδρος του νέου πολιτικού συνασπισμού ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ -και του κινήματος ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ-, κ. Πάρις Κουρτζίδης.

Ο κ. Κουρτζίδης, επέλεξε να ξεκινήσει τις πολιτικές εξορμήσεις στο λεκανοπέδιο, λίγες ημέρες πριν την επίσημη παρουσία της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ (19 Μαΐου, Θεσσαλονίκη), από τα δυτικά των Αθηνών, με πρώτο σταθμό το Χαϊδάρι, τον τόπο που γαλουχήθηκε, δίδοντας έτσι ιδιαίτερο συμβολισμό.

Το πρωί της Δευτέρας 16 Μαΐου, συναντήθηκε με τον δήμαρχο Χαϊδαρίου, κ. Βαγγέλη Ντηνιακό, με τον οποίο γνωρίζονται από παιδιά. Ο πρόεδρος του ΕΛΑ (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ – Ελεύθεροι Άνθρωποι), ενημέρωσε επίσημα τον κ. Ντηνιακό για το πρόγραμμα και τους στόχους του κόμματος, καθώς και για τις ιδεολογικές αρχές και θέσεις του νέου πολιτικο-κοινωνικού συνασπισμού που δημιουργείται, τονίζοντας πως θα συνεχίσει να κάνει ότι έκανε και ως δημοσιογράφος για τον τόπο του: Να σταθεί αρωγός σε κάθε δίκαιη και ρεαλιστική μάχη που δίνει ο Δήμος Χαϊδαρίου για την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Στη συνάντηση που διήρκεσε για περισσότερο από δύο ώρες, ο κ. Βαγγέλης Ντηνιακός αναφέρθηκε εκτενώς σ’ όλα όσα έχει πετύχει ή και δρομολογεί η σημερινή δημοτική αρχή. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα προγράμματα ΕΣΠΑ και το ρόλο που διαδραματίζει η Περιφέρεια Αττικής, την γραμμή ΜΕΤΡΟ που είχαν χαράξει στην κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή επί υπουργίας Σουφλιά, τις νομικές ενέργειες του Δήμου Χαϊδαρίου για τη διεκδίκηση της Προβλήτας 4 στην Ακτή Σκαραμαγκά κ.α.

Στη συνέχεια, ο κ. Πάρις Κουρτζίδης, με κλιμάκιο του κόμματος, επισκέφθηκε την λαϊκή αγορά του άνω Λιούμη (σύνορα Χαϊδαρίου – Αιγάλεω), όπου κάτοικοι και έμποροι, τον υποδέχθηκαν με ιδιαίτερη θέρμη -όχι μόνο λόγω εντοπιότητας- ζητώντας του ως άνθρωπος και πολιτικός να μην αλλάξει. Να συνεχίσει να αγωνίζεται με επιμονή και υπομονή, ήθος και αποτελεσματικότητα, όπως και ως αθλητής και δημοσιογράφος.

Ο πρόεδρος του ΕΛΑ σταματούσε και σε τοπικά καφενεία και ουζερί του άνω Λιούμη, συνομιλώντας για αρκετή ώρα με τους πολίτες. Πάμπολλοι μάλιστα έσπευσαν να τον συγχαρούν για την εκλογή του στους Ελεύθερους Ανθρώπους αλλά και την ανάδειξη του στην ηγεσία του νέου πολιτικού συνασπισμού – «ομπρέλα» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ, στον οποίο ήδη προσχωρεί σημαντικός αριθμός κομμάτων, κινημάτων και προσωπικοτήτων, δηλώνοντας την συμπαράστασή τους στο ίδιον προσωπικά.

Ο πρόεδρος του «ΕΛΑ», συνομίλησε για αρκετή ώρα και με δημότες του Χαϊδαρίου στους οποίος υποσχέθηκε ότι θα περιοδεύσει και στο κέντρο του δήμου, όπως και σε κάθε γειτονιά της πόλης, αμέσως μετά την επιστροφή του από την επίσημη παρουσία της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ που θα γίνει στις 19 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Κουρτζίδης για μία ακόμη φορά επεσήμανε ότι, έχοντας μια πολυετή διαδρομή στη δημοσιογραφία και τα πολιτικο-κοινωνικά δρώμενα, θέλει, μπορεί και ξέρει πως μπορεί να επιτευχθεί το όραμά του κι ο βασικός στόχος του κόμματος. Το κατεστημένο να ανατραπεί, ώστε η Ελλάδα να αλλάξει μορφή και ο ελληνικός λαός να αλλάξει μοίρα.Πρότρεψε δε όλους τους πολίτες να επιδιώκουν κι αυτοί να επικοινωνούν ακόμη και τηλεφωνικά μαζί του, ενώ δεσμεύθηκε ότι ο ίδιος θα είναι παρών δίπλα τους κάθε στιγμή που θα χρειάζονται τη στήριξή του, καθώς η αγάπη του λαού και η απευθείας ενημέρωση του από την κοινωνία είναι το υπέρτατο όπλο του «ΕΛΑ».

Να σημειωθεί ότι ο κ. Κουρτζίδης θα παρευρεθεί σήμερα Δευτέρα (16/5) στην εκδήλωση Παναθηναϊκός “50 Χρόνια Wembley” στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημαρχείου Χαϊδαρίου στις 19.30.