Με επιτυχία, σημαντικές επαφές και μελλοντικές άμεσες συνεργασίες για την επιχειρηματικότητα αλλά και τον Τουρισμό επέστρεψε η αποστολή του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων από την διήμερη επίσκεψη του, συμμετέχοντας ως συνδιοργανωτές στην 1η Αλβανοελληνική εμπορική έκθεση Αργυροκάστρου.

Κατά την ομιλία του στα εγκαίνια της έκθεσης τα οποία πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Υφυπουργού Εξωτερικών Κ.Φραγκογιάννη, της Υπουργού Τουρισμού της Αλβανίας κας Mirelas Kumbaro Furxhi ,της κας Σ.Φιλιποπούλου πρέσβης της Ελλάδας στην Αλβανία, των Δημάρχων Αργυροκάστρου, Δρόπολης, Ζαγορίου και Δήμου Ιωαννιτών κ.Μωυσή Ελισάφ καθώς και των πρόεδρων των Επιμελητηρίων Αργυροκάστρου Μ.Ηοxha και Δυρραχίου Α.Isteri, ο κος Δημητρίου Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ιωαννίνων σημείωσε:

«Η Επιχειρηματικότητα χρειάζεται βήματα συνέργιας και εμπιστοσύνης και εμείς είμαστε εδώ μετά την αδελφοποίηση των δυο επιμελητηρίων γιατί έχουμε αναπτύξει σχέσεις άμεσης συνεργασίας όπου το επόμενο διάστημα και θα ενταθούν αλλά και θα αναπτυχθούν περισσότερο.

Η επιχειρηματικότητα δεν έχει σύνορα και εμείς νομίζω ότι μπορούμε να το κάνουμε πράξη προς όφελος των οικονομιών των επιχειρήσεων αλλά και των οικονομιών των δυο χωρών.

Είναι πιστεύουμε η ώρα που μπορούμε άμεσα και με την πρώτη ευκαιρία να σχεδιάσουμε κοινές ενέργειες, κοινά πρότζεκ, να συμμετάσχουμε και να υλοποιήσουμε κοινά προγράμματα και δράσεις, να δημιουργήσουμε μια μεγάλη αλληλέγγυα οικονομία από την οποία κερδισμένες θα είναι και οι δύο πλευρές».

Στα πλαίσια των εγκαινίων των νέων γραφείων του Επιμελητηρίου Αργυροκάστρου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για τον Τουρισμό όπου εκτός των δυο Επιμελητηρίων συμμετείχε η Ένωση ξενοδόχων, το επιμελητήριο Δυρραχίου, επιχειρηματίες του κλάδου τουρισμού καθώς και η πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα.

Στην σύσκεψη ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου τόνισε ότι «μετά την αδελφοποίηση των δυο Επιμελητηρίων προχωράμε στα επόμενα βήματα συνεργασίας με ουσία και πρόγραμμα.

Θα βρούμε τον τρόπο μιας και οι όποιες ενέργειες διακόπηκαν λόγω του covid να προχωρήσουμε και να υλοποιήσουμε κοινές δράσεις, ενέργειες και project.

Είμαστε γείτονες σε μια πολύ όμορφη περιοχή και μας ενώνουν πολλά, είμαστε υποχρεωμένοι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και το Επιμελητήριο Ιωαννίνων θα είναι όχι μόνο αρωγός αλλά και εγγυητής για τις συνεργασίες στην επιχειρηματικότητα αλλά και τον Τουρισμό».

Τέλος στο κομμάτι του Τουρισμού αποφασίστηκε με αρωγούς τα δυο Επιμελητήρια να συσταθεί μια κοινή επιτροπή που θα εργαστεί για την υλοποίηση κοινών δράσεων και ενός πλάνου το οποίο θα στηριχτεί πάνω στο μότο «Δυο περιοχές ένας προορισμός».

Να σημειωθεί ότι μετά από σημαντικές συναντήσεις του Προέδρου Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δρ. Δημήτριου Δημητρίου και του Γ.Γ Βασίλη Βασιλείου αποφασίστηκε να εξεταστεί το επόμενο βήμα το οποίο θα περιλαμβάνει ομάδα επιχειρηματιών και στελέχη του Επιμελητηρίου τα οποία θα πραγματοποιήσουν στοχευμένες επισκέψεις για συνεργασίες αλλά και δημιουργία άμεσων σχέσεων με αντίστοιχους επιχειρηματίες από την περιοχή του Αργυροκάστρου έως και το Δυρράχιο.

Στην αποστολή του Επιμελητηρίου εκτός του Προέδρου Δρ.Δημήτριου Δημητρίου, του Γενικού Γραμματέα Βασίλη Βασιλείου συμμετείχαν τα μέλη του Δ.Σ κος Βασίλειος Καμηνάς και Ασημούλα Θανασιά ενώ παρεβρέθηκαν ο Διευθυντής του Επιμελητηρίου Ι.Δασκαλόπουλος και η κα Α.Ζέρβα από το Enterprise Europe network.