Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι


Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας και τα παραπάνω σωματεία καταγγέλλουμε την άγρια καταστολή και την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ απέναντι σε απεργούς εργάτες της Θεσσαλονίκης με αποτέλεσμα να υπάρχει ένας τραυματίας και αρκετές προσαγωγές.

Αυτό που ενόχλησε την κυβέρνηση ήταν το σύνθημα της απεργιακής συγκέντρωσης ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας μας στις πολεμικές ενέργειες και η πορεία που ακολούθησε προς το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στο σημείο που έχει καταπλεύσει Νατοϊκό πλοίο, με στρατιωτικό εξοπλισμό, με σκοπό αυτό να φτάσει στην Αν. Ευρώπη.

Όλα τα λιμάνια της χώρας μας μπήκαν στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ. Από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας πρόσφατα ,την προηγούμενη εβδομάδα, πέρασε νυχτιάτικα ένα Νατοϊκό κομβόι με προορισμό τα σύνορα. Τα γεγονότα στην Θεσσαλονίκη δείχνουν ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να περάσει δια πυρός και σιδήρου την μετατροπή της χώρας σε Νατοϊκό ορμητήριο. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με την εκφρασμένη και κατά τις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις στις 6/04/2022 σε όλη την Ελλάδα θέση του ελληνικού λαού ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Δεν διαλέγουμε στρατόπεδο ληστών. Είναι μονόδρομος η αγωνιστική διεκδίκηση της απεμπλοκής της χώρας από αυτόν τον πόλεμο, να μην σταλούν φαντάροι και πολεμικό υλικό εκτός συνόρων, να κλείσουν οι βάσεις και να μην μετατραπούν τα λιμάνια και τα αεροδρόμια της χώρας σε πολεμικά ορμητήρια.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους επαγγελματοβιοτέχνες σε επαγρύπνηση. Να μην επιτρέψουμε την μετατροπή του λιμανιού μας σε Νατοϊκό ορμητήριο.

Καλούμε επίσης όλους να καταγγείλουν την απρόκλητη αστυνομική επίθεση και οι συλλήψεις εργαζόμενων και να αντιπαλέψουν αυτή την πολιτική που γεννά φτώχεια ανεργία και πολέμους. Να πάρουν θέση ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Για απεμπλοκή της χώρας μας από τον πόλεμο.

Να συμμετέχουν στην κινητοποίηση στο Άκτιο το Σάββατο 16 Απρίλη στις 6 μμ

Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

Άμεση απελευθέρωση των προσαχθέντων της Θεσσαλονίκης!