Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή χαιρετίζουμε την απόφαση του Μιχάλη Χαραλαμπίδη και του πολιτικού κόμματος «Λιοντάρια – Συνέργεια για την Ελλάδα» να συμπορευτούν με το ΕΛ.Α, δηλώνοντας τη στήριξη τους στον πρόεδρο Πάρι Κουρτζίδη.

Ο πρόεδρος των «Λιονταριών» υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΚ και ιστορικό στέλεχος του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ, αλλά και αταλάντευτος σε αξίες και αρχές που ταυτίζονται με αυτές που πρεσβεύουν το ΕΛ.Α και ο πρόεδρος του.

Οι «Ελεύθεροι Άνθρωποι» κοιτούν με αποφασιστικότητα μπροστά και δεν αλληθωρίζουν δεξιά ή αριστερά. Το ΕΛ.Α σέβεται τις ελευθερίες του ανθρώπου και την ανεξιθρησκεία. Δεν απεμπολούμε όμως προς χάριν πατριδοκάπηλων και ιδεοληπτικών, βασικές αρχές όπως είναι η πατρίδα, η οικογένεια και ο χριστιανισμός. Ούτε χαρίζουμε στην αριστερά βαθιές δημοκρατικές έννοιες όπως είναι η κοινωνική δικαιοσύνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Καλωσορίζουμε λοιπόν, τα «Λιοντάρια – Συνέργεια για την Ελλάδα» και όλοι μαζί προσκαλούμε κι άλλες υγιείς δυνάμεις να χτίσουμε περισσότερες γέφυρες με την ελληνική κοινωνία για ένα καλύτερο αύριο στην Ελλάδα.

Ακολουθεί η κρυστάλλινη δήλωση ειδικής βαρύτητας του Προέδρου του πολιτικού κόμματος «Λιοντάρια – Συνέργεια για την Ελλάδα», κ. Μιχάλη Χαραλαμπίδη στο πρόσωπο του κ. Πάρι Κουρτζίδη, για συμπόρευση με το ΕΛ.Α:

«Η διάσωση και η προκοπή της πατρίδας μας απαιτεί όραμα και ελπιδοφόρο σχέδιο που θα έχει τη σφραγίδα των νέων ανθρώπων. Η αναγέννηση της χώρας μας έχει ως προαπαιτούμενο οι νέες και οι νέοι να αποκτήσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο σχεδιασμό του αύριο.

Η νέα γενιά, ως έκφραση του μέλλοντος, αποτελεί πυξίδα πολιτικής. Επέλεξα εδώ και μια δεκαετία να βασιστώ πολιτικά στη νέα γενιά. Τη νέα γενιά που δεν εκλιπαρεί σε πολιτικά γραφεία ώστε να «βολευτεί», αλλά διεκδικεί με περηφάνια και αξιοπρέπεια το μέλλον που της αξίζει. Που δεν συμβιβάζεται, δεν ιδιωτεύει και δεν υιοθετεί την λογική του «όλοι είναι ίδιοι», αλλά αγωνίζεται κόντρα στους αρνητικούς συσχετισμούς για ένα άλλο κόσμο, δίκαιο και αλληλέγγυο. Τη νέα γενιά που απορρίπτει τη μοιρολατρία και μάχεται συλλογικά, με ανιδιοτέλεια και αυταπάρνηση για να αλλάξει την τύχη αυτού του τόπου. Και θα την αλλάξει.

Εδώ και πέντε χρόνια είμαι Πρόεδρος στο νεανικό πολιτικό Κίνημα «Λιοντάρια Συνέργεια για την Ελλάδα» με το οποίο δώσαμε παρόν στις τελευταίες Ευρωεκλογές διεκδικώντας την ψήφο του Ελληνικού λαού με νεαρά παιδιά υποψήφιους Ευρωβουλευτές. Το Κίνημα μας θα διεκδικήσει, αυτή τη φορά στις επερχόμενες Εθνικές εκλογές, πάλι με νεαρά παιδιά, ξανά την ψήφο του Ελληνικού λαού. Θα συμμετέχουμε στις εκλογές μαζί με το Κίνημα «Ελεύθεροι Άνθρωποι» στο οποίο Πρόεδρος του είναι ο εξαίρετος άνθρωπος και πολιτικός Πάρις Κουρτζίδης. Ο Πάρις Κουρτζίδης για μένα προσωπικά είναι ένας νέος και άφθαρτος πολιτικός ηγέτης, ένας μπροστάρης μαχητής που αξίζει να τον εμπιστευτείς, ένας μειλίχιος ορθολογιστής ικανός να κατορθώσει το νικηφόρο αποτέλεσμα που προσδοκούμε και ποθούμε να βγει από τις κάλπες.

Ο Πάρις Κουρτζίδης μετά τον θάνατο του Γιώργου Τράγκα συνεχίζει στον πολιτικό στίβο δηλώνοντας δημόσια την τοποθέτησή του στο Ριζοσπαστικό Κοινωνικό Κέντρο. Εγώ και το Κίνημα μας έχουμε αναλύσει πλήρως την ένταξή μας στο Ριζοσπαστικό Πολιτικό Κέντρο. Ο Πάρις που προέρχεται από την καραμανλική λαϊκή δεξιά και ο Μιχάλης που προέρχεται από το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ, γίνεται πλέον αντιληπτό ότι ερχόμαστε ως Πρόεδροι των κομμάτων μας, να εκφράσουμε το Ριζοσπαστικό Κοινωνικοπολιτικό Κέντρο.

Η απόφαση της συμπόρευσης των δύο κομμάτων με ένα ψηφοδέλτιο, με μια στεντόρεια φωνή και με μια ιδεολογικοπολιτική πλατφόρμα πάρθηκε.

Εύχομαι να πάνε όλα καλά στον αγώνα μας.»

Εν συνεχεία ακολούθησε η δήλωση του κ. Πάρι Κουρτζίδη, με την οποία ο πρόεδρος του «ΕΛ.Α – Ελεύθεροι Άνθρωποι», καλωσόρισε τα «Λιοντάρια» του κ. Μιχάλη Χαραλαμπίδη, που αποφάσισαν να συστρατευτούν στη μάχη για την ελληνική ανατροπή:

«Τα “Λιοντάρια” είναι ΜΑΖΙ μας! Γιατί το αύριο της Ελλάδας δεν αλληθωρίζει δεξιά κι αριστερά… Κοιτά με πίστη και αποφασιστικότητα μόνο μπροστά!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ από καρδιάς για την εμπιστοσύνη και την πίστη στο πρόσωπο μου του ιστορικού στελέχους του ΠΑΚ και του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Χαραλαμπίδη, τον οποίο καλωσορίζω μαζί με όλα τα «Λιοντάρια» στην καθοριστική μάχη που έχουμε ξεκινήσει να δίνουμε για το μέλλον της πατρίδας και του έθνους!

Η Ελλάδα δύναται να αλλάξει μορφή και ο ελληνικός λαός μοίρα!»