O Πάρις Κουρτζίδης αποτίει φόρο τιμής στο μνήμα του δολοφονημένου δημοσιογράφου Γ. Καραϊβάζ

Ο πρόεδρος του ΕΛ.Α, Πάρις Κουρτζίδης, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Μακεδονία, συνοδευόμενος από τον διευθυντή Βορείου Ελλάδος του κόμματος Πέτρο Τσολιά, την αναπληρώτρια εκπρόσωπο τύπου για τα ΜΜΕ Βορείου Ελλάδος, Έλενα Μωυσιάδου και τον γραμματέα τομέα Αθλητισμού Γιάννη Αθανασιάδη, επισκέφθηκε το Καλλίφυτο Δράμας, προκειμένου να αποτίσει φόρο τιμής στο μνήμα του δολοφονημένου συναδέλφου του Δραμινού δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Ο κ. Πάρις Κουρτζίδης, με αφορμή τον ένα χρόνο από την ειδεχθή δολοφονία, αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Σήμερα οι Ελεύθεροι Άνθρωποι είμαστε εδώ στον τάφο του Γιώργου στην ιδιαίτερη πατρίδα του για να τιμήσουμε με οδύνη τη μνήμη του, ένα ολόκληρο χρόνο μετά την άδικη απώλεια του. Είμαι όμως εδώ για να στείλω κι ένα ξεκάθαρο ηχηρό μήνυμα στο παρακράτος και στους “γνωστούς – άγνωστους” που παρήγγειλαν την ειδεχθή δολοφονία του δημοσιογράφου – ερευνητή Γιώργου Καραϊβάζ. Δεν ξεχνάμε, παρακολουθούμε, ενημερωνόμαστε και περιμένουμε τη δικαίωση της ίδιας της Ελευθεροτυπίας και της Δημοκρατίας. Η ελληνική μαφία μπορεί να δείχνει σήμερα ότι έχει τη δύναμη να επιδιώκει τη συγκάλυψη και την αρχειοθέτηση της υπόθεσης, η πολιτεία, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, σύντομα θα κληθούν να απολογηθούν για το τι έκαναν ή και δεν έκαναν για την εξιχνίαση αυτού του ειδεχθούς εγκλήματος. Σας το εγγυώμαι.

Ως δημοσιογράφος – ερευνητής και πρόεδρος του ΕΛ.Α, δεσμεύομαι προσωπικά ότι μόλις αναλάβουμε κοινοβουλευτικό ρόλο, θα δώσουμε όσες σκληρές θεσμικές μάχες κι αν χρειαστούν, προκειμένου να οδηγηθούμε στην αποκάλυψη των δολοφόνων και την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης, έτσι ώστε να διασφαλιστεί έμπρακτα το ύψιστο δικαίωμα της Ελευθεροτυπίας. Η Δικαιοσύνη, η Δημοσιογραφία, η ίδια η Δημοκρατία, έρχεται η ώρα που θα θριαμβεύσουν ξανά”.