Τη δυνατότητα του αθλητισμού που ενώνει και εντάσσει στην τοπική κοινωνία τα προσφυγόπουλα ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του Αντιδημάρχου αθλητισμού Νίκου Τσόλη και του Αντιδημάρχου υπεύθυνου για την Δημοτική Ενότητα Παμβώτιδας Βασίλη Βλέτσα με τον Διοικητή της δομής φιλοξενίας στον Κατσικά Δημήτρη Λάκκα προκειμένου να υλοποιηθούν οι προσπάθειες του Δήμου Ιωαννιτών όσον αφορά την κοινωνική ένταξη των νεαρών προσφύγων.Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Θύελλας Κατσικά κ. Βαρτζιώτης και ο προπονητής των τμημάτων υποδομών κ. Φράγκος που προσφέρθηκαν να συνεισφέρουν στη διοργάνωση ενός τουρνουά ποδοσφαίρου με ηλικίες από επτά έως δώδεκα ετών.
Από την πλευρά του ο κ. Τσόλης τόνισε ότι ο αθλητισμός συνιστά μία διαδικασία όπου οι συμμετέχοντες μπορούν να διαμορφώσουν κοινούς στόχους και αξίες, ενώ μπορεί να αναδείξει και σημαντικές δεξιότητες απαραίτητες για τη ζωή μας.
Ο κ. Βλέτσας επισήμανε ότι τέτοιες δράσεις συμβάλλουν στον αποκλεισμό της απομόνωσης και της ανάπτυξης αρνητικών στερεοτύπων και ότι ο αθλητισμός πρέπει να είναι μέρος της καθημερινότητας των νεαρών προσφύγων.
Τέλος ο κ. Λάκκας επισήμανε ότι η δομή του Κατσικά έχει τη δυνατότητα να ενσωματώσει στην καθημερινότητα των προσφύγων αθλητικές δραστηριότητες ώστε να ενισχυθεί η κοινωνικοποίησή τους και συναποφασίστηκε η διοργάνωση ενός μίνι τουρνουά ποδοσφαίρου στο γήπεδο της Θύελλας Κατσικά.