ΕΛ.Α – Πάρις Κουρτζίδης: Ανοιχτή πρόσκληση σε δικηγορικούς συλλόγους και αντιπολίτευση για «ρήτρα αναπροσαρμογής» και «σπάσιμο συμβολαίων σταθερών τιμολογίων»

Ο πρόεδρος του ΕΛ.Α καταθέτει αναφορά στον εισαγγελέα Αρείου Πάγου

για ρήτρα αναπροσαρμογής και μονομερές σπάσιμο συμβολαίων σταθερών τιμολογίων από ιδιωτικές εταιρείες ενέργειας – ανοιχτή πρόσκληση σε δικηγορικούς συλλόγους και αντιπολίτευση.

Αφού πρώτα, όλα τα κόμματα, Νέα Δημοκρατία, ΠΑ.ΣΟ.Κ- ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ κατέστρεψαν τη ΔΕΗ με τα πεπραγμένα τους και κατ’ ουσίαν ευνόησαν ελληνικά ή και ξένα συμφέροντα, τώρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη επεκτείνει την καταστροφή στην ελληνική κοινωνία.

Πριν από λίγες ημέρες, ο πρόεδρος του ΕΛ.Α είχε αναφερθεί στο τι συμβαίνει σήμερα στον Όμιλο ΔΕΗ, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: “Με τετραπλάσιους Γενικούς Διευθυντές, με εξαπλάσιους Διευθυντές, με ένα μεγάλο αριθμό τομεαρχών όλοι τους με παχυλούς μισθούς και bonus στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και στα στελέχη είναι δυνατόν να μην υπάρχουν ζημιές στη ΔΕΗ και στον ΔΕΔΔΗΕ; Αυτό είναι το νέο μοντέλο διοίκησης των άριστων;”

Στη συνέχεια ακολούθησαν οι αποκαλύψεις για το golden boy της κυβέρνησης Μητσοτάκη με τη βίλα και τα απίστευτα χρήματα που ουδείς ξέρει αν δικαιολογούνται και πως!

Ο τομέας ενεργειακής και οικονομικής πολιτικής του ΕΛ.Α ρωτούν ευθέως την κυβέρνηση και τους αρμόδιους συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη:

Γνωρίζετε ότι πολλές εταιρείες ενέργειας παρανομούν και δεν αποδίδουν στους Δήμους τα δημοτικά τέλη; Αν όχι, τότε ζείτε στη δική σας Ελλάδα! Αν ναι, τι έχετε κάνει για αυτό;

Γνωρίζετε ότι η τιμή της μεγαβατώρας στη Σουηδία είναι 28 ευρώ, στην Ιταλία 67 ευρώ, στη Βουλγαρία 45 ευρώ, στη Δανία 32 ευρώ και στην Ελλάδα 235 ευρώ!; Γιατί άραγε;

Γνωρίζετε ότι με νομοθετική ρύθμιση οι Γερμανοί ξεκινούν την κρατικοποίηση των δικών τους εταιρειών παροχής ηλεκτρικής ενέργειας;

Κι αυτό, σε αντίθεση με τη χώρα μας που, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, ξεκινά να κόβει το ρεύμα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις!

Την ίδια στιγμή που όλοι παραδέχονται ότι η ελληνική κοινωνία και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα. Αυτή είναι η Κυβέρνηση των αρίστων του Μητσοτάκη, οι οποίοι το μόνο που έχουν στο μυαλό τους είναι το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας;

Σε αντίθεση μ’ όλους αυτούς, ο πρόεδρος του ΕΛ.Α, Πάρις Κουρτζίδης, προτείνει την άμεση ανάγκη χάραξης νέας εθνικής πολιτικής για την ενέργεια, την οικονομία και την πραγματική ανάπτυξη για όλους τους Έλληνες.

Με στόχο την πλήρη και δίκαιη αξιοποίηση του εθνικού πλούτου.

Με σεβασμό στο περιβάλλον.

Με πραγματική αξιοποίηση όλων των νέων τεχνολογιών.

Έτσι μόνο μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τη σημερινή τελματώδη κατάσταση.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να πάρει άμεσα σειρά μέτρων που θα ανακουφίσουν όλη την ελληνική κοινωνία.

Ο πρόεδρος του ΕΛ.Α, Πάρις Κουρτζίδης, απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σ’ όλους τους δικηγορικούς συλλόγους της χώρας και στα κόμματα της αντιπολίτευσης, προκειμένου ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να προτάξουμε άμεσα την πάση θυσία προάσπιση των αδύνατων Ελλήνων πολιτών με δικονομικές, αλλά και ακτιβιστικές πρωτοβουλίες.

Ο πρόεδρος του ΕΛ.Α, ανακοινώνει ότι τις επόμενες ημέρες προτίθεται να προχωρήσει σε σχετική αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τη ρήτρα αναπροσαρμογής, αλλά και τις καταχρηστικές και παράνομες πράξεις των ιδιωτικών εταιρειών ενέργειας, οι οποίες «σπάνε» μονομερώς υπογεγραμμένα συμβόλαια με σταθερό τιμολόγιο, εκμεταλλευόμενες «ψιλά γράμματα» με αστερίσκους.