Πάρις Κουρτζίδης (πρόεδρος ΕΛ.Α): Κύριε Μητσοτάκη αφήστε τα γραφικά διαγγέλματα και κάντε την πιο ηθική και έντιμη πολιτικά πράξη: εκλογές τώρα!

Ο πρόεδρος του ΕΛ.Α, κ. Πάρις Κουρτζίδης, κληθείς να σχολιάσει το διάγγελμα του πρωθυπουργού για αύξηση του κατώτατου μισθού, δήλωσε:

«Ο πρωθυπουργός πιεσμένος από τις δημοσκοπήσεις και το τσουνάμι ακρίβειας που πνίγει την ελληνική κοινωνία, ανακοίνωσε δήθεν γενναία αύξηση του κατώτατου μισθού.

Ο κύριος Μητσοτάκης, ο οποίος στις παρασκηνιακές συζητήσεις του με ξένους ηγέτες ισχυρών κρατών δηλώνει πρόθυμος να ξεπουλήσει την Κύπρο και το Αιγαίο μπας και τον “ενθρονίσουν” σε κάποιο ευρωπαϊκό αξίωμα ή Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, προκειμένου να αποδράσει από την Ελλάδα, συνεχίζει να αρνείται να λάβει δραστικά -πραγματικά γενναία και ουσιαστικά- μέτρα αντιμετώπισης της ενεργειακής/οικονομικής κρίσης, μοιράζοντας φρούδες ελπίδες με ανεπαρκείς αυξήσεις εν είδει φιλοδωρήματος, τις οποίες το Μέγαρο Μαξίμου επιμένει να αποκαλεί “γενναίες”.

Κύριε Μητσοτάκη, κύριοι της κυβέρνησης του πιο επικίνδυνου, καταστροφικού, αυταρχικού και εκδικητικού πρωθυπουργού της μεταπολίτευσης, όσο συνεχίζετε να υποτιμάτε την νοημοσύνη του ελληνικού λαού, τόσο περισσότερο βουλιάζετε. Όμως, δυστυχώς, παρασύρετε μαζί έναν ολόκληρο λαό που σας εμπιστεύθηκε.

Η μόνη έντιμη διέξοδος είναι να προσφύγετε στην άμεση κρίση των πολιτών.

Ούτως ή άλλως μετράτε μόνο λίγους ακόμη μήνες. Τολμήστε κύριε Μητσοτάκη και κάντε την πιο ηθική πολιτικά πράξη και μην αναλώνεστε σε γραφικά διαγγέλματα.»