Με την απότιση φόρου τιμής και την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Κωνσταντίνου Καραμανλή ολοκληρώθηκε η πολυήμερη περιοδεία του προέδρου του ΕΛ.Α Πάρι Κουρτζίδη στην Μακεδονία.

Ο κ. Πάρις Κουρτζίδης, πριν αναχωρήσει για την Αθήνα, μετέβη στην Πρώτη Σερρών κι απότισε φόρο τιμής στο άγαλμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της Πρώτης, συνοδευόμενος από κλιμάκιο των Ελεύθερων Ανθρώπων με προεξέχοντα τον διευθυντή Βορείου Ελλάδος Πέτρο Τσολιά.

Αμέσως μετά, ακολούθησαν οι καθιερωμένες αναμνηστικές φωτογραφίες και δήλωση του προέδρου σε δημοσιογράφους:

«Ήρθαμε να αποτίσουμε φόρο τιμής στον Σερραϊκό λαό, στους Μακεδόνες και τον Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή, σεβόμενοι την προσφορά του στην Ελλάδα και το έθνος των Ελλήνων. Εδώ στο άγαλμα του Kωνσταντίνου Kαραμανλή, στην πλατεία της Πρώτης Σερρών, που φέρει και το ονοματεπώνυμο του, το υψωμένο δεξί χέρι του δείχνει την πορεία για μια Eλλάδα όπως την οραματίστηκε. Πάνω δε στην πλάκα αναφέρει μια ιστορική δήλωση του, στη Θεσσαλονίκη το 1956. Πιστεύω -είχε πει- ότι η Eλλάς δύναται να αλλάξει μορφή και ο λαός της μοίρα. Ε, λοιπόν, 66 χρόνια μετά, δυστυχώς, συνεχίζει να είναι επίκαιρη. Το ίδιο σημαντική. Και για αυτό την υιοθετώ. Ήρθε η ώρα όλοι μαζί να παλέψουμε για να αλλάξει επιτέλους η Ελλάδα μοίρα και μορφή. Ήρθε η ώρα να φτιάξουμε μαζί το μέλλον που αξίζουν τα παιδιά μας. Mπορούμε να κερδίσουμε πάλι την ελευθερία μας. Να αποκαταστήσουμε και αυτή τη φορά να εδραιώσουμε σωστά τη Δημοκρατία. Την Ελευθεροτυπία, τη Δικαιοσύνη. Να αποδοθεί επιτέλους κοινωνική δικαιοσύνη. Kαι θα τα καταφέρουμε. Γιατί όλοι μαζί μπορούμε».