Οι λογαριασμοί της ενέργειας βάζουν φωτιά στο λαϊκό εισόδημα. Όμως οι ανατιμήσεις στην ενέργεια δεν είναι φυσικό φαινόμενο. Η ανοδική πορεία των τιμών της ενέργειας έχει τόσο τη σφραγίδα της κυβέρνησης, όσο και των υπολοίπων αστικών κομμάτων που τώρα κάνουν ότι δήθεν αγωνιούν για την ακρίβεια που μαστίζει την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Οφείλεται στην απελευθέρωση της Ενέργειας και την «πράσινη μετάβαση» που έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια και έχει ως αποτέλεσμα τη συρρίκνωση και ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, τις τεράστιες επιδοτήσεις στα αρπακτικά-εταιρείες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ, την επιβολή τέλους ρύπων και συνολικά την εκτόξευση των τιμών στην ενέργεια.

Σε αυτά, όπως και στην ακρίβεια στα τρόφιμα έρχονται να προστεθούν οι ανατιμήσεις του πολέμου που καθόλου άσχετος δεν είναι με τους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών για τον έλεγχο της Ενέργειας και των πλουτοπαραγωγικών πηγών.

Ήρθε η ώρα να δώσουμε τη δική μας απάντηση στην πολιτική που και με «ειρήνη» και με πόλεμο τσακίζει το λαϊκό εισόδημα και γεννά τη φτώχεια!

Να κάνουμε την οργή μας οργανωμένη συλλογική δράση!

Η απάντηση στην ακρίβεια περνά μόνο μέσα από το δυνάμωμα του οργανωμένου συλλογικού αγώνα για κατάργηση των αντιλαϊκών φόρων στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, με αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, γενναία διαγραφή των χρεών των αυτοαπασχολουμένων, των εργαζομένων, των ανέργων προς την εφορία με αύξηση της φορολογίας του μεγάλου κεφαλαίου.

Σε αυτό το πλαίσιο το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας καλεί τη Δευτέρα 4/4 και ώρα 10.00 π.μ σε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΕΗ απαιτώντας να μην πληρώσει η εργατική τάξη και ο λαός το μάρμαρο των ανατιμήσεων του ηλεκτρικού ρεύματος και συνολικά των αυξήσεων στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

Διεκδικούμε:

· Μείωση της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των χαρατσιών για τα εργατικά λαϊκά νοικοκυριά

· Καμία διακοπή ρεύματος σε ανέργους, απλήρωτους εργαζόμενους, λαϊκές κατοικίες και μικρές επιχειρήσεις. Αναστολή χρεών και διαγραφή τμήματος λογαριασμών ρεύματος

· Κατάργηση του ΦΠΑ στην ενέργεια και στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης

· Όχι στην απελευθέρωση της ενέργειας

· Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις με κατάργηση όλων των αντιλαϊκών νόμων

· Κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής και του χαρατσιού των ΑΠΕ

Συνεχίζουμε δυναμικά τον αγώνα μας για την καλύτερη οργάνωση και επιτυχία της απεργίας στις 6/4!

Όλοι και όλες στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας Τετάρτη 6/4 και ωρα 10.00 π.μ στην Πλατεία Δημαρχείου στην Ηγουμενίτσα!