Εργαζόμενες- Εργαζόμενοι, Αυτοαπασχολούμενοι, Άνεργοι, Νέοι και νέες

Η απεργία στις 6 Απρίλη ήταν η έμπρακτη απάντηση στην κυβέρνηση και στη μεγαλοεργοδοσία, που όλοι μαζί τρομοκρατούν και εκβιάζουν τους εργαζόμενους, ότι τώρα δεν είναι ώρα για διεκδικήσεις, δεν είναι ώρα για αυξήσεις και για αγώνες που θα αναχαιτίσουν το κύμα ακρίβειας που εξανεμίζει το εισόδημά τους.

Δίνουμε το χέρι ειδικά σε όσους αντιμετώπισαν αυτές τις μέρες στα ίσια την εργοδοτική βία και τις απειλές, όσους προσπέρασαν αγωνιστικά την προσπάθεια της εργοδοσίας να δημιουργήσει απεργοσπαστικούς μηχανισμούς με βάση τον νόμο - έκτρωμα Χατζηδάκη. Κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι έσπασαν ξανά τα μούτρα τους. Οι διατάξεις παρεμπόδισης στο απεργιακό δικαίωμα έμειναν πάλι στα χαρτιά. Πετάχτηκαν ξανά από τους εργαζόμενους στα σκουπίδια.

Στις 6 Απρίλη οι εργαζόμενοι διαδήλωσαν μαχητικά ενάντια στο κύμα ακρίβειας, για αυξήσεις στους μισθούς και στις κοινωνικές παροχές, ενάντια στην εμπλοκή της χώρα μας στις πολεμικές ενέργειες.

Εργαζόμενες- Εργαζόμενοι, Αυτοαπασχολούμενοι, Άνεργοι, Νέοι και νέες


Οι αυξήσεις στην Ενέργεια, σε βασικά είδη κατανάλωσης δεν ήρθαν τώρα.

Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής ενίσχυσης των επιχειρηματικών ομίλων, του κυνηγητού του μέγιστου κέρδους, της πολιτικής της ενεργειακής μετάβασης. Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία δίνει περαιτέρω ώθηση στο ράλι των τιμών που έχει ξεκινήσει εδώ και έναν χρόνο. Η κυβέρνηση κρύβει όλα αυτά πίσω από τον πόλεμο για να βγάλει λάδι την πολιτική της, τις κατευθύνσεις της ΕΕ, τα συμφέροντα των μεγάλων ομίλων.

Η ακρίβεια δεν είναι φυσικό φαινόμενο. Σχετίζεται με τη σημερινή δημοσιονομική πολιτική, που έχει ανάγκη το μεγάλο κεφάλαιο στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ευρώπη, για να ανακάμψει και να επανέλθει σε κερδοφορία.

Σε αυτή την ζούγκλα έρχονται να προστεθούν οι συνέπειες του πολέμου, οι νέες αυξήσεις στις τιμές, ο κίνδυνος μεγάλων ελλείψεων σε τρόφιμα.

Εργαζόμενες- Εργαζόμενοι, Αυτοαπασχολούμενοι, Άνεργοι, Νέοι και νέες

Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά! Καμία αναμονή!

Να ασκηθεί ακόμα μεγαλύτερη πίεση στην κυβέρνηση και στην εργοδοσία.

Με πάλη και αλληλεγγύη να επιβάλουμε ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης του λαού! Οργανωνόμαστε στα σωματεία, στους μαζικούς φορείς, συγκροτούμε επιτροπές ενάντια στην ακρίβεια.

Καλούμε τα ΔΣ των συνδικάτων, να συνεδριάσουν και να οργανώσουν το επόμενο βήμα, με άμεση κλιμάκωση των αγώνων μας, την Πρωτομαγιά.

Το μήνυμα του διεκδικητικού αγώνα για αυξήσεις στους μισθούς, για την αντιμετώπιση του κύματος ακρίβειας με μέτρα που θα ανακουφίζουν την εργατική - λαϊκή οικογένεια και η εναντίωση απέναντι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο πρέπει να κυριαρχήσουν στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου και των συνδικάτων, την Κυριακή της Πρωτομαγιάς, στις 10.00 π.μ. στην Πλατεία Δημαρχείου στην Ηγουμενίτσα.

Στα πλαίσια αυτά το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας καλεί τα σωματεία του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα, τους εμπορικούς συλλόγους, τους αγρότες, σε σύσκεψη που οργανώνει την Τετάρτη 13 Απρίλη στις 7:30μμ στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου ώστε από κοινού να αντιμετωπίσουμε το κύμα της ακρίβειας, τις διακοπές ρεύματος, αλλά και για την καλύτερη προετοιμασία της απεργίας της Πρωτομαγιάς.