Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του σπουδαίου δημιουργού Τάσου Λειβαδίτη, το ποίημα του “Πιστεύω” - ”Believe” επενδυμένο με την μουσική του συνθέτη Μιχάλη Καλκάνη αποκτά μια νέα δυναμική.

Η καθηλωτική απαγγελία του έξοχου ηθοποιού Δημήτρη Καταλειφού και η τολμηρή και πρωτότυπη μουσική σύνθεση μας ανοίγουν μια πόρτα στον απέραντο ορίζοντα των υπαρξιακών αναρωτήσεων. Τι πραγματικά μετράει στη ζωή μας; Έχουμε μέσα μας αρκετό φως για να επιμείνουμε, να μην παραιτηθούμε από την υπερπροσπάθεια να κάνουμε το μέλλον μας πιο ανθρώπινο;

Η συνομιλία λόγου και μελωδίας γεμάτη σκέψεις και εικόνες ενώνει άρρηκτα την ποίηση με την αφήγηση και την μουσική.

Το ”Believe” αναδεικνύει την αλληλεπίδραση μεταξύ ενός ουτοπικού και ενός ρεαλιστικού κόσμου που φτάνει σε εμάς μέσα από ένα υπερβατικό performance στο κοντραμπάσο δίνοντας μια σύγχρονη πνοή στους αιώνιους στίχους του μεγάλου ποιητή.

Στο βίντεο που συνοδεύει το κομμάτι, σε σκηνοθεσία του Κώστα Μπρουμά, εικόνες από το αστικό τοπίο και τους ανθρώπους του, αισθητοποιούν με καλλιτεχνική ματιά την αντίθεση ανάμεσα στο σύγχρονο τρόπο ζωής και τις βαθιές θεμελιώδεις πνευματικές ανάγκες του ανθρώπου.