Στην κατασκευή αποχέτευσης ακαθάρτων προχώρα η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Άρτας (Δ.Ε.Υ.Α.Α.), ύστερα από την υπογραφή της σύμβασης από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΑ και Δήμαρχο Αρταίων, Χρήστο Τσιρογιάννη, με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας ΤΕΧΝΟΔΟΜΗ, Βαγγέλη Τσουμάνη, παρουσία του Μέλους του Δ.Σ της ΔΕΥΑΑ και Δημοτικού Συμβούλου Βλαχερνών, Γιώργου Πανέτα, των Τοπικών Πρόεδρων Γραμμενίτσας, Θανάση Μήτσιο, και της Βλαχέρνας, Ευάγγελο Βίτσιο, του Διευθυντή της ΔΕΥΑΑ, Βασίλη Κρανιώτη, και Υπηρεσιακών Στελεχών της ΔΕΥΑΑ.

Αυτό θα σημάνει την αρχή της υλοποίησης ενός χρόνιου αιτήματος των κατοίκων, ενώ πολύ σημαντικό είναι το γεγονός πως πρόκειται να κατασκευαστούν πλήρως λειτουργικές υποδομές αποχέτευσης. Το αποτέλεσμα θα έχει πολλαπλή αξία, αφού θα προστατευτεί ο υδροφόρος ορίζοντας της περιοχής και θα υπάρξει άμεση αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών που παρέχει η ΔΕΥΑΑ στους κατοίκους των εκεί οικισμών αλλά κυρίως και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Το νέο αποχετευτικό δίκτυο μήκους 25 χιλιομέτρων με 7 αντλιοστάσια, μιας και οι περιοχές δεν διέθεταν έως τώρα δίκτυο αποχέτευσης, έρχεται να δώσει λύση στην σωστή διαχείριση των ακαθάρτων των οικισμών της Γραμμενίτσας, της Βλαχέρνας και της Ελεούσας και την διόδευση αυτών, στην υφιστάμενη εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) της πόλης της Άρτας, με τον συνολικό προϋπολογισμό του έργου να ανέρχεται σε 8 εκατομμύρια ευρώ, το οποίο είναι χρηματοδοτούμενο από το πρόγραμμα ΠΕΠ ΗΠΕΙΡΟΥ και πόρους της ΔΕΥΑΑ. Αξίζει να σημειωθεί ότι θα εξυπηρετηθούν περίπου 1200 κατοικίες.

«Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για την περιοχή της Γραμμενίτσας της Βλαχέρνας και της Ελεούσας, καθώς οι περιοχές δεν είχαν δικού τους αποχετευτικό δίκτυο, αλλά και ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων μια δέσμευση μας, η οποία και υλοποιείται. Ένα έργο το οποίο θα συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και στους τρεις οικισμούς, που θα αποκτήσουν επιτέλους ένα σύγχρονο και επαρκές δίκτυο αποχέτευσης. Θωρακίζουμε καθοριστικά τη δημόσια υγεία και βελτιώνουμε τις συνθήκες της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Εργαζόμαστε παράλληλα σε όλους τους τομείς. Το σύγχρονο αποχετευτικό δίκτυο είναι μια υποδομή που υπηρετεί εξίσου όλες τις ανάγκες», ανέφερε σε σχετική δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ Χρήστος Τσιρογιάννης, ο οποίος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει για ακόμη μία φορά την Περιφέρεια Ηπείρου για την έγκριση της χρηματοδότησης, και τα στελέχη της ΔΕΥΑΑ για την ωρίμανση, υποβολή και επίβλεψη του έργου.

Η ΔΕΥΑ Άρτας, εκπόνησε τις απαραίτητες μελέτες, υπέβαλλε την πρόταση χρηματοδότησης και θα είναι και ο φορέας υλοποίησης του έργου το οποίο έχει συνολική διάρκεια υλοποίησης 24 μήνες.