Την επόμενη εβδομάδα από Δευτέρα έως Τετάρτη τα σχολεία σε όλη την Αλβανία θα παραμείνουν κλειστά λόγω κακοκαιρίας. Την είδηση ​​ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός Παιδείας Evis Kushi με ανάρτησή της στο Facebook. Η Kushi λέει ότι τις επόμενες μέρες αναμένονται πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που σε ορισμένες περιοχές θα φτάσουν τους -17 βαθμούς Κελσίου.
«Αγαπητοί μαθητές, καθηγητές και γονείς! Θέλω να σας ενημερώσω ότι σήμερα πήραμε μια σημαντική απόφαση που σχετίζεται με τη διδακτική διαδικασία των σχολείων μας στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, τις επόμενες ημέρες αναμένονται πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, οι οποίες είναι έκτακτες θερμοκρασίες για μια χώρα σαν τη δική μας. Θα φτάσουν ακόμη και τους -17 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένες περιοχές.

Για το λόγο αυτό, δεδομένου ότι η απόλυτη προτεραιότητά μας ανά πάσα στιγμή είναι η υγεία και η ευημερία των παιδιών μας, αποφασίσαμε ότι τα σχολεία θα είναι κλειστά την επόμενη εβδομάδα, από Δευτέρα έως Τετάρτη, και οι χαμένες ώρες θα αντικατασταθούν στο μέλλον σε συνεργασία με τα τοπικά γραφεία εκπαίδευσης.
Φυσικά, εάν οι προβλέψεις δεν αποδειχθούν ακριβείς, θα αναθεωρήσουμε αυτήν την απόφαση και θα είμαστε σε συνεχή επικοινωνία μαζί σας, γιατί για εμάς η διαδικασία εκμάθησης έχει προτεραιότητα.

Αγαπητοί γονείς!
Παρακαλούμε να προσέχετε τον εαυτό σας και τα παιδιά σας για να ξεπεράσουμε όσο πιο εύκολα γίνεται αυτές τις δύσκολες μέρες του χειμώνα.
Σας ευχαριστώ πολύ για την κατανόησή σας», γράφει η Kushi.