Οι επικοινωνιακοί χειρισμοί του κ. Σκρέκα από το βήμα της Βουλής- κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας- ρίχνουν το φταίξιμο στη διεθνή αστάθεια και κρίση στον τομέα της ενέργειας και αποπροσανατολίζουν από τα πραγματικά δρώμενα στην ενεργειακή αγορά στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή ΄Ενωση.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωνσταντίνος Σκρέκας, από το βήμα της Βουλής στο πλαίσιο της τριήμερης συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας μίλησε πανηγυρικά για τις κινήσεις του ΔΕΔΔΗΕ την περίοδο της κακοκαιρίας “Ελπίδα” και ειδικότερα σε σχέση με την περσινή “Μήδεια”. Παρέλειψε, ωστόσο, να αναφέρει την ιδιωτικοποιήση του ΔΕΔΔΗΕ που πραγματοποιήθηκε το περασμένο φθινόπωρο, με την οποία η αυστραλιανή εταιρεία Macquarie εισέρχεται στο μετοχικό κεφάλαιο του ΔΕΔΔΗΕ με ποσοστό 49% και αυξημένα δικαιώματα στο μάνατζμεντ. Η ιδιωτικοποίηση κοινωφελών υπηρεσιών και οι συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα σε τομείς δημοσίων αγαθών, ειδικά και μετά το φιάσκο της Αττικής Οδού και τον αποκλεισμό της κατά τη διάρκεια της πρόσφατης κακοκαιρίας, είναι κάτι το οποίο ο κ.Σκρέκας προσπέρασε σαν ατυχές περιστατικό και στάθηκε μόνο στις επενδύσεις και τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε πρόσφατα ο ΔΕΔΔΗΕ.

Στο ζήτημα της ακρίβειας της ηλεκτρικής ενέργειας, ο κ. Σκρέκας αναφέρθηκε στη διεθνή ενεργειακή κρίση και την κατακόρυφη αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου σαν αποκλειστικούς παράγοντες για την άνοδο των τιμών στην ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνουν τα ελληνικά νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις. Εύχεται να είναι παροδική αλλά τόνισε ότι ο ίδιος δε ξέρει πόσο θα κρατήσει. Τεχνηέντως απέφυγε να αναφερθεί στο χρηματιστήριο ενέργειας και στο γεγονός ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει τις μεγαλύτερες αυξήσεις στις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη. Αντ΄αυτού, μίλησε για την “φιλεύσπλαχνη” Ευρωπαϊκή Ένωση που χρηματοδοτεί τα κυβερνητικά προγράμματα για τα οριζόντια μέτρα οικονομικής στήριξης και τα επιδόματα, στα οποία η Ελλάδα έχει τη μερίδα του λέοντος σε σχέση με τα υπόλοιπα 27 κράτη-μέλη. (Αυτή η χρηματική στήριξη αποπειράται να αντισταθμίσει τις συνέπειες από το ακριβότερο ρεύμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όμως μέσα από μια δουλική σχέση υποχρέωσης και εξάρτησης μεταξύ Ελλάδας και ΕΕ).

ΠΗΓΗ: https://thepressproject.gr