Το τελευταίο 24ωρο στην Αλβανία καταγράφηκαν 1.648 νέα κρούσματα, ενώ 5 πολίτες πέθαναν λόγω επιπλοκών του COVID-19. Αυξάνεται ο αριθμός των νέων κρουσμάτων, μετά την εξάπλωση της παραλλαγής Omicron και στην Αλβανία.Τα νέα αυτά κρούσματα καταγράφηκαν σε σύνολο 7.812 τεστ, στα οποία αναφέρθηκαν επίσης 309 άτομα που αναρρώσαν από τον κορωνοϊο. Από το ξέσπασμα της πανδημίας στην Αλβανία, έχουν καταγραφεί συνολικά 202.386 αναρρώσεις.

Σχεδόν τα μισά από τα νέα κρούσματα (707) καταγράφηκαν στα Τίρανα, ενώ, ακολουθούν το Ελμπασάν με 118 και το Δυρράχιο με 101. Στους Αγίους Σαράντα καταγράφηκαν 48, στο Αργυρόκαστρο 34 και στην Κορυτσά 18.

Επί του παρόντος υπάρχουν 9.286 ενεργά κρούσματα, εκ των οποίων 106 νοσηλεύονται και 12 νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Το υπουργείο Υγείας συνεχίζει τις εκκλήσεις του προς τους πολίτες να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατό. Κάθε πολίτης άνω των 16 ετών μπορεί να κάνει εμβόλιο, σε οποιοδήποτε από τα πλησιέστερα εμβολιαστικά κέντρα.
Ο εμβολιασμός είναι επίσης ανοιχτός σε παιδιά ηλικίας άνω των 12 ετών που πάσχουν από αυτοάνοσα νοσήματα, εφόσον μπορούν να παρέχουν σύσταση γιατρού. Οι ενήλικες άνω των 18 ετών, οι οποίοι έλαβαν τη δεύτερη δόση τους κάποια στιγμή τους τελευταίους 6 μήνες, μπορούν επίσης να λάβουν την τρίτη αναμνηστική τους δόση.

Επιπλέον, το υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι μαζί με άλλα περιοριστικά μέτρα, απαιτούνται μάσκες σε όλους τους εσωτερικούς χώρους.

ΠΗΓΗ: https://apenadi.blogspot.com