Με αφορμή την ανάρτηση της Επικεφαλής της Παράταξης «Δημοτική Αναγέννηση» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η οποία αναφέρεται -κακώς πληροφορημένη προφανώς- για την δράση εξωστρέφειας και προβολής της Άρτας μέσω έκδοσης Ημερολογίου, από το γραφείο Δημότη σας γνωρίζουμε τα εξής:

Κάποιοι, φαίνεται να μπερδεύουν τα βασικά. Στα βασικά περιλαμβάνονται τα εξής:

Πρώτον, ότι καλό είναι πριν κάνουμε μια «καταγγελία» να ελέγξουμε εάν ευσταθεί. Αν είχατε κάνει το ελάχιστο που σας επιβάλλει ο θεσμικός σας ρόλος, θα αντιλαμβανόσασταν ότι η εταιρεία διαθέτει δυο καταστήματα ένα στη Άρτα (περιοχή Λαϊκή Αγορά) και ένα στην Πρέβεζα. Και άρα καμία ανάθεση δεν «έφυγε» εκτός Άρτας.

Δεύτερον, ότι στο Ημερολόγιο -όπως παρεμπιπτόντως φαίνεται και στον τίτλο του «Από το βουνό μέχρι τη θάλασσα»- δεν προβάλλεται το έργο της δημοτικής αρχής. Σημειωτέον, θα χρειαζόταν βιβλίο για αυτό και όχι ημερολόγιο. Αντιθέτως, προβάλλονται οι ομορφιές του τόπου μας και η πολυδιάσταση του τοπίου, που δεν εξαντλείται στο ξακουστό μας γιοφύρι και μόνο.

Τρίτον, ακριβώς επειδή η εξωστρέφεια και η προβολή ενός τόπου δεν είναι μονοδιάστατη ενέργεια, αλλά απαιτεί έμπνευση και δημιουργικότητα, η επιλογή του Ημερολογίου είναι ιδανική, μεταξύ πολλών άλλων που υλοποιεί ο Δήμος.

Ανάλογες, εξάλλου πρωτοβουλίες έχουν πάρει και άλλοι Δήμοι. Τέτοιες πρωτοβουλίες θα συνεχίσει να παίρνει ο Δήμος μας και στο μέλλον γιατί τα σχόλια που λαμβάνει από τους παραλήπτες του Ημερολογίου είναι ιδιαίτερα θετικά.

Τέταρτον, το Ημερολόγιο του Δήμου, είναι προϊόν δουλειάς όχι μόνο της Δημοτικής Αρχής αλλά του συνόλου των Εργαζόμενων του Δήμου Αρταίων, μια πρωτοβουλία του Γραφείου Δημότη προς όλους τους Δημότες.

Πέμπτον, τα όσα απεικονίζονται δεν είναι προϊόν φωτομοντάζ. Είναι η Άρτα που αλλάζει και καλυτερεύει μέρα με την ημέρα.

Αντί, λοιπόν, για την εκτός τόπου και χρόνου λαϊκίστική γκρίνια της κυρίας Ταπραντζή, την καλούμε να διανείμει και αυτή μερικά ημερολόγια για το καλό του τόπου μας.

Εκτός και εάν κάποιοι θέλουν να βλέπουν την Άρτα με μιζέρια και γκρίνια και όχι με πρόοδο, με προκοπή και υπερηφάνεια. Γιατί αυτό που χρειάζεται η Άρτα μας, είναι να νοιώσουμε υπερήφανοι για τον τόπο μας και τους ανθρώπους της.