Ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, ο εκπρόσωπος της τοπικής αλυσίδας Σούπερ Μάρκετ «Αγγέλης» κ. Χρήστος Αγγέλης, ο εκπρόσωπος της πτηνοτροφικής επιχείρησης «Κοτόπουλα Ανέζας» κ. Απόστολος Πανούτσος, ο εκπρόσωπος της βιομηχανίας γάλακτος Άρτας «Μπάφας» κ. Σπύρος Μπάφας και ο εκπρόσωπος της βιομηχανίας κρέατος «Φάρμα Χήτας» κ. Κώστας Χήτας, υπέγραψαν από κοινού σήμερα Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021, στο κτίριο του Κοινωνικού Παντοπωλείου και της Δομής Σίτισης του Δήμου Αρταίων, σύμφωνο συνεργασίας με το οποίο εκδηλώνουν εγγράφως το ενδιαφέρον τους και δεσμεύονται από κοινού για την ενίσχυση των κοινωνικών δομών του Δήμου Αρταίων, με την δωρεάν μηνιαίως προμήθειας προϊόντων από μέρους των τοπικών επιχειρήσεων τους, προς το Δήμο Αρταίων.

Τα παρεχόμενα είδη, θα παρέχονται συμπληρωματικά των ειδών που προσφέρονται στους δικαιούχους, από τις Κοινωνικές δομές του Δήμου και θα διατεθούν για την άμεση στήριξη των συμπολιτών μας, που αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες.

Η κοινωνική δομή του Δήμου Αρταίων εξυπηρετεί 178 οικογένειες, ανάμεσά τους περίπου 130 παιδιά. Τα προϊόντα προέρχονται από Ευρωπαϊκούς πόρους (ΕΣΠΑ), από πόρους του Δήμου (κατόπιν ανοιχτών διαγωνισμών), από δωρεές, και διατίθενται εντελώς δωρεάν στους ωφελούμενους του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου Αρταίων.

Με κίνητρο την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και ύστερα από πρόσκληση του Δημάρχου Αρταίων Χρήστου Τσιρογιάννη οι Τοπικές Επιχειρήσεις που ποτέ δεν ξεχνούν το κοινωνικό τους πρόσωπο και μένουν δίπλα σε όσους το έχουν ανάγκη, προχώρησαν, στην συγκινητική μηνιαία προσφορά τους.

«Η πρωτοβουλία μας αυτή συντάσσεται στην ενίσχυση ευπαθών ομάδων της κοινωνίας μας και θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους επιχειρηματίες μας, που χωρίς δεύτερη σκέψη συνέδραμαν και σε αυτή μας την προσπάθεια. Με αυτή μας την πρωτοβουλία καταφέραμε να προσφέρoυμε στους δημότες μας το «κάτι παραπάνω».

Θα ήθελα να ευχαριστήσω επίσης και όλους όσους κατά καιρούς υποστηρίζουν το κοινωνικό μας έργο με τις δωρεές τους, τους φορείς, τους συλλόγους, τους μικρούς μαθητές τους και τους δημότες μας», ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος κ. Τσιρογιάννης.

Ενώ από την πλευρά τους οι επιχειρηματίες δήλωσαν χαρακτηριστικά πως σε τέτοιες δράσεις θα είναι πάντα στο πλευρό του Δήμου και των ευάλωτων κοινωνικά δημοτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεγάλη αυτή αλυσίδα αλληλεγγύης, θα συνεχιστεί και με άλλους τοπικούς επιχειρηματίες το επόμενο διάστημα, ύστερα από κάλεσμα του Δημάρχου.