Στην κορύφωση του βρίσκεται το κύμα κακοκαιρίας στην Ήπειρο. Στο έλεος του Αχέροντα βρίσκονται Καστρί Χόικα, Αμμουδιά, Γλυκή.

Τα ορμητικά νερά του παρέσυραν γέφυρα στην περιοχή Σκάνδαλο, η οποία έδινε πρόσβαση σε κτηνοτροφικές μονάδες.

Νωρίς το απόγευμα γέφυρα στη Μικρή Γότιστα Ιωαννίνων κατέρρευσε. Το γεφύρι έσπασε από την μανία του Αράχθου και κόπηκε στα δύο.

Από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, που εκδηλώνονται πολλά σημεία του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων βρίσκονται στο όριο της πλημμύρας.

Ο Δήμος Ιωαννιτών απευθύνει έκκληση τους κατοίκους να αποφεύγουν για τις επόμενες ώρες τις άσκοπες μετακινήσεις ή αν αυτό δεν είναι εφικτό να είναι πολύ προσεκτικοί.

Στον αστικό ιστό δεν υπήρξαν μέχρι στιγμής προβλήματα.

Λόγω της πλημμύρας στο ύψος της γέφυρας της Εγνατίας η επαρχιακή οδός Κουτσελιού- Δαφνούλας παραμένει κλειστή.

Τα χωριά που επηρεάζονται άμεσα είναι: Πλατανιά, Δροσοχώρι, Ηλιόκαλη, Καραδήμα, Δαφνούλα. Κλειστός επίσης παραμένει ο δρόμος Πλατανιάς- Καστρίτσας λόγω πλημμυρών. Με μεγάλη προσοχή, μετά από πλημμύρες που εκδηλώθηκαν, γίνεται η κίνηση στον δρόμο Χαροκοπίου- Πλατανιάς, στο σημείο Ράχες.

Οι υπηρεσίες του Δήμου με τα μηχανήματα που διαθέτουν και σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου επιχειρούν σε διάφορα σημεία της Δημοτικής Ενότητας Παμβώτιδας, καθαρίζοντας δρόμους από φερτά υλικά, τάφρους και διανοίγοντας πρόχειρες διόδους για τη διοχέτευση νερών.




 ΠΗΓΗ: https://www.ertnews.gr