Οι γονείς και οι κηδεμόνες μαθητών που δεν μεριμνούν για τη φοίτησή τους στο σχολείο μέχρι και το Γυμνάσιο θα είναι αντιμέτωποι με φυλάκιση μέχρι δύο έτη και χρηματική ποινή. Συγκεκριμένα, με νομοθετική ρύθμιση των συναρμοδίων υπουργείων Παιδείας και Δικαιοσύνης την οποία κατέθεσαν στη Βουλή επιχειρείται η αποτροπή των γονέων και κηδεμόνων να κρατούν μακριά από το σχολείο τα παιδιά τους τα οποία είναι μαθητές, επικαλούμενοι την πανδημία ή άλλους λόγους.

Εργαζόμενη σε νοσοκομείο που βρίσκεται σε αναστολή μίλησε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Από τις Έξι» για την απόφασή της να μην στείλει στο σχολείο τα δύο της παιδιά.

«Δεν τα πήγα για τρεις μήνες πέρυσι. Πέρασαν όμως κανονικά. Δεν το λέω για να το κάνουν κι άλλοι γονείς γιατί τα παιδιά πήγαν πίσω στα μαθήματα και φυσικά δεν μπορούμε οι μητέρες να έχουμε τις γνώσεις που έχουν οι δασκάλες» είπε η ίδια.

«Άλλο πανδημία, άλλο επιδημία. Αυτό που ζούμε δεν είναι πανδημία. Από εδώ και πέρα μπορεί να είναι πανδημία μετά τα εμβόλια και την τρίτη δόση» υποστήριξε η μητέρα και εξήγησε ότι δεν φοβάται τον κορονοϊό. «Δεν φοβάμαι τίποτα, παρά μόνο τον Θεό» είπε χαρακτηριστικά.

Υποστηρίζει δε ότι ένας λόγος που δεν έστειλε τα παιδιά της στο σχολείο είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας. «Τη μάσκα τη λέω φίμωτρο, δεν παίρνεις αέρα. Δεν έχω ακούσει κανένα παιδί να είναι ευχαριστημένο με αυτό που έχει στα μουτράκια του».

Από πλευράς του ο δικηγόρος, ποινικολόγος, Θοδωρή Μαντάς έκανε λόγο για νομοθετικό κενό, καθώς όπως είπε υπήρχε νομοθετική υποχρέωση να στείλει κάποιος το παιδί του στο σχολείο αλλά σε περίπτωση παράλειψής του δεν υπήρχε αντίστοιχη ποινική κύρωση.

Όπως εξήγησε, η νέα διάταξη δεν περιορίζεται μόνο στους γονείς που είναι αρνητές και δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο. Η διάταξη, όπως είπε, έρχεται να ρυθμίσει αυτό το νομοθετικό κενό και προβλέπει ποινικές κυρώσεις για κάθε γονέα που έχει την επιμέλεια ή την πραγματική φροντίδα του ανηλίκου και δεν στέλνει τα παιδιά, κάτω των 16 ετών, στο σχολείο.


ΠΗΓΗ: https://www.ertnews.gr