Βρισκόμαστε στην «καρδιά» του χειμώνα και τα καιρικά φαινόμενα θέτουν σε κίνδυνο την ζωή των αδέσποτων ζώων που διαβιούν στα διοικητικά όρια του Δήμου μας. Η προστασία τους από το τσουχτερό κρύο και την βροχή είναι απαραίτητη, όπως και η παροχή τροφής και νερού.

Όπως αναφέρει ο εντεταλμένος σύμβουλος για τη διαχείριση του κυνοκομείου του Δήμου Ιωαννιτών Νίκος Τσόλης, είναι διάχυτη η αγάπη και το ενδιαφέρον τόσο από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου όσο και από τους φιλόζωους που μεριμνούν, ώστε τις δύσκολες μέρες του χειμώνα τα αδέσποτα να μην στερούνται τα απαραίτητα.

Ο κ. Τσόλης εκφράζει θερμές ευχαριστίες στους συμπολίτες μας που έχουν τοποθετήσει σε απόμερα σημεία αυτοσχέδια σπιτάκια για να προστατεύονται τα αδέσποτα από τις χαμηλές θερμοκρασίες και τη βροχή Όπως αναφέρει: «Υπάρχουν συμπολίτες που διανύουν καθημερινά αρκετά χιλιόμετρα για να προσφέρουν τροφή νερό και μία κουβέρτα σε μέρη που δεν είναι εκτεθειμένα στην βροχή, γιατί μόνο έτσι αποφεύγονται οι ασθένειες και οι λοιμώξεις στα αδέσποτα που είτε εγκαταλείφθηκαν είτε γεννήθηκαν στους δρόμους».

Αποτροπιασμός για τα κρούσματα κακοποίησης και θανάτωσης αδέσποτων

Στο μεταξύ, μετά τα τελευταία κρούσματα κακοποίησης και θανάτωσης αδέσποτων ζώων ο Δήμος Ιωαννιτών αφού προέβη σε καταγγελίες των περιστατικών στις αρμόδιες αρχές, καταδικάζει με αποτροπιασμό κάθε τέτοιου είδους πράξεις και ζητά την ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας για να εκλείψουν αντίστοιχα φαινόμενα.

Υπενθυμίζεται, ότι η κακοποίηση ζώων αποτελεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενο αδίκημα και ως εκ τούτου δεν απαιτείται εκ μέρους των πολιτών καταβολή παραβόλου μήνυσης. Είναι επιβεβλημένο να αντιληφθούμε όλοι ότι η τοπική κοινωνία δεν μπορεί να στιγματίζεται από τις αποτρόπαιες πράξεις ολίγων ασυνείδητων πολιτών.

Είναι ζήτημα κοινωνικής, ηθικής και έννομης τάξης η εξάλειψη τέτοιων νοσηρών φαινομένων.