Στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος στο Παγκράτι, τελέστηκε σήμερα Τετάρτη η εξόδιος ακολουθία του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια.

Πλήθος κόσμου βρέθηκε έξω από το Ναό για το τελευταίο αντίο στον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, πριν μεταφερθεί η σορός του την Πέμπτη στο νησί των Ιωαννίνων, όπου θα γίνει η ταφή.

Λόγω των υγειονομικών μέτρων, η ταφή του Κάρολου Παπούλια θα τελεστεί σε στενό οικογενειακό κύκλο αύριο Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021, στον γενέθλιο τόπο του.

Από τους πρώτους που έφτασαν ήταν ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, άλλα στελέχη της πολιτικής σκηνής, παλιοί συνάδελφοι και φίλοι.

Σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης κατά την κηδεία του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια αποδόθηκαν τιμές αρχηγού κράτους.

Αποφασίστηκε επίσης, να τηρηθεί δημόσιο πένθος από την ημέρα του θανάτου του και για τρεις ημέρες, καθώς και κατά την ημέρα της κηδείας του.

Η οικογένεια εξέφρασε την επιθυμία τυχόν δωρεές να κατατεθούν στην Κιβωτό του Κόσμου και στην Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών Πόρτα Ανοιχτή.

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Η προσήλωσή του στο εθνικό συμφέρον υπήρξε βιωματική

«Σήμερα αποχαιρετάμε έναν πιστό και ανυστερόβουλο υπηρέτη του τόπου μας. Τον ευπατρίδη Ηπειρώτη, που δεν δελεάστηκε ποτέ από τους πειρασμούς της εξουσίας. Διέψευσε έτσι, με το παράδειγμά του, όλους όσους εύκολα απαξιώνουν την πολιτική, την εποχή του λαϊκισμού, κρατώντας αταλάντευτα στη ζωή του και διδάσκοντάς μας τον δρόμο της αρετής».

Με αυτά τα λόγια, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αποχαιρέτισε σήμερα το μεσημέρι τον Κάρολο Παπούλια, κατά τον επικήδειό της στην εξόδιο ακολουθία του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Η προσήλωσή του στο εθνικό συμφέρον υπήρξε σταθερή και βιωματική» σημείωσε η κα Σακελλαροπούλου, τονίζοντας, αναφερόμενη στην πολιτική διαδρομή του Κάρολου Παπούλια, πως «πολιτεύτηκε πάντα με την αποστασιοποιημένη αφοσίωση που του έδινε το σπουδαίο πλεονέκτημα να διακρίνει καθαρά τη μεγάλη εικόνα της διπλωματίας και της πορείας της χώρας».

Ειδική αναφορά έκανε και στην θητεία του στην Προεδρία της Δημοκρατίας κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης, λέγοντας πως «όταν ξέσπασε η οικονομική κρίση, αντέδρασε καίρια, με το σιωπηλό και διακριτικό του τρόπο, όπως λίγοι γνωρίζουν, βοηθώντας τη χώρα να σταθεί όρθια», αλλά και πως: «Τίμησε με το ήθος του και τη συμπεριφορά του τον ανώτατο πολιτειακό θεσμό, προασπίζοντας με σθένος την κοινωνική συνοχή και την εθνική ενότητα».

ΠΗΓΗ: https://crashonline.gr