Ο εκπρόσωπος Τύπου του κινήματος ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, Πάρις Κουρτζίδης, καταγγέλλει το πρωθυπουργικό γραφείο για ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ του διεθνή τύπου, ειδικά όταν ο πρωθυπουργός ρωτάτε ευθέως, ακόμη και περί λογοκρισίας στην Ελλάδα.

«Το Μαξίμου λογόκρινε την Washington Post, γιατί Αμερικανίδα δημοσιογράφος ρώτησε τον Μητσοτάκη περί ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ!»
Πριν αλέκτορα φωνήσαι, ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αυτή τη φορά όχι σε Ολλανδή… αλλά σε Αμερικανίδα δημοσιογράφο, για λογαριασμό της «Washington Post -την οποία κάθε άλλο παρά αγενή ή και προβοκάτορα θα μπορούσε να χαρακτηρίσει-, παραχώρησε συνέντευξη.
Η Αμερικανίδα δημοσιογράφος, Lally Weymouth, μεταξύ άλλων, ρώτησε ευθέως τον Έλληνα πρωθυπουργό για την επίθεση που εξαπολύει η κυβέρνηση του προς ελληνικά ΜΜΕ, ειδικά με τη ψήφιση της τροπολογίας του άρθρου 191 του Ποινικού Κώδικα.
Δεν είναι της παρούσης να χαρακτηρίσουμε ή και να επικρίνουμε τον κύριο πρωθυπουργό για το υπόλοιπο περιεχόμενο των απαντήσεων που έδωσε, άλλωστε είναι ο γνωστός κλασσικός Μητσοτάκης, όπως τον ξέρουν πλέον καλά οι Έλληνες πολίτες.
Tο γεγονός ότι το πρωθυπουργικό γραφείο, οι στενότατοι συνεργάτες του κυρίου Μητσοτάκη, πολλοί εξ αυτών και δημοσιογράφοι, λογόκριναν ακόμη και αυτή τη συνέντευξη, όπου η Αμερικανίδα δημοσιογράφος τον ρωτά ευθέως περί λογοκρισίας, έρχεται να επισκιάσει κάθε τι άλλο.
Ειδικότερα, στο ελληνικό δελτίο τύπου που διένειμε το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ (Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων), έχει αφαιρεθεί ολόκληρο το επίμαχο απόσπασμα περί λογοκρισίας στην Ελλάδα.
Ο διάλογος, όπως δημοσιεύθηκε στην Washington Post -και μετά από δημοσιογραφικές αποκαλύψεις παρουσιάστηκε και στην ιστοσελίδα του πρωθυπουργού-, έχει ως εξής:
Ερώτηση: Το ελληνικό κοινοβούλιο πέρασε πρόσφατα ένα νόμο που μετατρέπει σε ποινικό αδίκημα τη δημοσίευση fake news και θέτει υπόλογους τόσο τον ιδιοκτήτη του μέσου ενημέρωσης όσο και τον δημοσιογράφο του.
Απάντηση.: Προσπαθήσαμε να περιορίσουμε ό,τι μπορεί να δημοσιεύεται, ώστε οι fake news ιστορίες, ειδικά εκείνες που σχετίζονται με την δημόσια υγεία, να μην παίρνουν μεγάλη προβολή.
Ερ.: Νομίζω ότι αυτό θα ήταν λάθος. Γιατί χρειάζεστε να επιτεθείτε στα ΜΜΕ;
Απ.: Αυτό που κάνουμε είναι αρκετά μετρημένο και πολύ έγκυρο.
Ερ.: Απλά δεν πρέπει να το κάνετε.
Απ.: Είστε τόσο έμπειρη δημοσιογράφος, θα σκεφτώ σοβαρά την τοποθέτησή σας.
Ερ.: Είστε πολύ πετυχημένος πρωθυπουργός. Γιατί να το κάνετε αυτό; Εσείς περισσότερο από άλλους θα έπρεπε να είστε συνηθισμένος στα ΜΜΕ. Είστε δημόσιο πρόσωπο εδώ και χρόνια, είναι ένας ολισθηρός δρόμος.
Απ.: Έχω δεχθεί κι εγώ επιθέσεις, δεν είναι για εμένα, είναι για την… δημόσια υγεία. Από την άλλη θα μπορούσε κάποιος να πει ότι οι ιστορίες αυτές βρίσκονται ήδη στο Διαδίκτυο και κανείς δεν μπορεί να λογοκρίνει το Διαδίκτυο.
Ερ.: Διαφωνώ με τους αντιεμβολιαστές, αλλά δεν θα τους λογόκρινα
Απ.: Tο δέχομαι το σχόλιό σας. Αναφορικά με τους αντιεμβολιαστές, αυτό που κάνουμε, είναι να κάνουμε τη ζωή δύσκολη για εκείνους που δεν θέλουν να εμβολιαστούν. Δεν κάνουμε τα εμβόλια υποχρεωτικά και δεν τους επιβάλουμε lockdown.