Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κ.ΕΛ.ΑΝ., Πάρις Κουρτζίδης, αναφερόμενος στην κρίσιμη κατάσταση των νοσοκομείων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η ομολογία αποτυχίας δια στόματος της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα, πως “θα χρειαστεί να διαλέξουμε αν θα νοσηλευτεί ασθενής με κορωνοϊό ή με εγκεφαλικό” ξεκίνησε να εφαρμόζεται. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ όλων των ΜΜΕ οδηγούμαστε σε νοσοκομεία που θα δέχονται περιστατικά Covid-19 και γενικών περιστατικών 60-40, 70-30, 80-20% κοκ. Η εγκατάλειψη και η διάλυση του ΕΣΥ, καθώς και η κάκιστη διαχείριση της πανδημίας, έχουν ονοματεπώνυμο: Κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Η πλήρης ευθύνη των δεινών που έρχονται σε όλα τα επίπεδα, όπως και ο διχασμός, ανήκουν προσωπικά στον επικεφαλής που δεν είναι άλλος από τον ίδιον τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ως Κίνημα ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ τον καλούμε ΑΜΕΣΑ να αφήσει κατά μέρους τους μικροεκβιασμούς, τους διχασμούς και τους μικροεγωισμούς και να καλέσει πίσω τους 7.000 και πλέον υγειονομικούς, που η κυβέρνησή του έβγαλε σε αναστολή -χωρίς αμοιβή-, επιτρέποντας τους έτσι, να προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες και γνώσεις τους.

Με τρία εβδομαδιαία rapid test μπορούν άπαντες να προσέρχονται. Αν βρισκόμαστε σε πόλεμο, όπως λέει, στον πόλεμο δεν περισσεύει κανείς! Η συγκεκριμένη κυβίστηση, άλλωστε, θα είναι και η μόνη, η οποία θα τύχει ευρείας αποδοχής και αναγνώρισης.»