Αντιμέτωποι με ένα πρωτόγνωρο περιστατικό για τα δεδομένα της Θεσπρωτίας βρέθηκαν ο γιατρός και το νοσηλευτικό προσωπικό του εμβολιαστικού κέντρου του Νοσοκομείου Φιλιατών.

Πολίτης, η οποία είχε κλείσει ραντεβού για την πρώτη δόση του εμβολίου της, εμφανίστηκε στο -οικειοθελώς- προγραμματισμένο ραντεβού της και αφού έδωσε το ιστορικό της στο γιατρό, εφοδιασμένη με έγγραφα και αιτήσεις που διακινούν αντιεμβολιαστές, κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ισχυρίζονταν ότι νοιώθει ανασφάλεια καθώς είναι… αλλεργική! Παρά τις διαβεβαιώσεις του γιατρού ότι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα ιατρικά μέτρα, τελικά αρνήθηκε τον εμβολιασμό της. Αντί όμως να αποχωρήσει, άρχισε να ζητά από το γιατρό έγγραφα του νοσοκομείου και αντίγραφα του ιστορικού της.

Ο εφημερεύον ιατρός, τη διαβεβαίωσε ότι εφ’ όσον δεν θα εμβολιαστεί δεν θα τηρηθεί και κανένα έγγραφο ή ιατρικό ιστορικό, όμως εκείνη αρνήθηκε να αποχωρήσει.

Όταν ο γιατρός της ζήτησε να περάσει έξω από το εμβολιαστικό κέντρο για να προχωρήσει η εξυπηρέτηση των επόμενων ραντεβού, η γυναίκα μετέβη στο Α.Τ. Φιλιατών και κατέθεσε μήνυση σε βάρος του ιατρού για εξύβριση!

Μάλιστα, μέσω των κοινωνικών δικτύων διαδίδεται ότι ο γιατρός συνελήφθη και κρατείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου, κάτι που φυσικά δεν είναι αληθές.

Το γεγονός όμως, προβληματίζει τους αρμόδιους καθώς ανάλογο περιστατικό σημειώθηκε πριν λίγο καιρό και στην Κέρκυρα.

“Καθώς οι γιατροί καλύπτονται για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος από την πρόσφατη ρυθμιστική πρόβλεψη, οι αντιεμβολιαστές, μηνύουν για άλλα αδικήματα, προσπαθώντας να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκρατίας στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό”, σημειώνει υγειονομικός.

Το γεγονός καταγγέλλει με ανακοίνωσή του τόσο ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου, όσο και η Διοίκηση:

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων αναφέρει:

“Μας έχει στεναχωρήσει ιδιαίτερα το γεγονός ότι Ιατρός του Νοσοκομείου Φιλιατών, ο οποίος έχει την αμέριστη υποστήριξή μας, μηνύθηκε από πολίτη κατά την διάρκεια της εφημερίας του στο εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου.

Μέχρι σήμερα το εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου έχει πραγματοποιήσει παραπάνω από 23 χιλιάδες εμβολιασμούς και καθημερινά εμβολιάζονται παραπάνω από 150 πολίτες. Κατά την διαδικασία του εμβολιασμού τηρούνται όλες οι οδηγίες του προγράμματος εμβολιασμού του Υπουργείου Υγείας.

Οποιοσδήποτε πολίτης έχει αμφιβολία ως προς τα εμβόλια ή την διαδικασία εμβολιασμού, μπορεί να ενημερωθεί από τον οικογενειακό/θεράπων Ιατρό του και από τους Ιατρούς του Νοσοκομείου Φιλιατών. Εκτός των άλλων, όλες οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες και στην ιστοσελίδα https://emvolio.gov.gr/ .

Έχουμε επανειλημμένως τονίσει ότι είμαστε υπέρ του εμβολιασμού και ως υγειονομικοί έχουμε δώσει το παράδειγμα, με πάνω από 93% των εργαζομένων στο Νοσοκομείο μας να είναι πλήρης εμβολιασμένο.

Ως εργαζόμενοι σε δημόσια υπηρεσία υγείας οφείλουμε εκτός από το να εξυπηρετήσουμε τους ασθενείς, να προστατεύσουμε τους πολίτες που προσέρχονται στο Νοσοκομείο για την παροχή οποιασδήποτε υπηρεσία υγείας.

Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση να παρεμποδίζεται ο εμβολιασμός των πολιτών.

Δεν επιτρέπουμε να διασύρονται ή να συκοφαντούνται οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο μας, οι οποίοι τα τελευταία δυόμιση χρόνια έχουν υπερβεί τον εαυτό τους στην αντιμετώπιση της πανδημίας”.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου σημειώνει:

“Η διοίκηση του ΓΝ Φιλιατών στηρίζει απερίφραστα όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου, το οποίο μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες τα τελευταία δύο έτη, συνεχίζει να δίνει τον καλύτερο του εαυτό, για τη διασφάλιση και την προάσπιση της δημόσιας υγείας.

Συνεπώς κάθε προσπάθεια εκφοβισμού του προσωπικού του εμβολιαστικού κέντρου ή του νοσοκομείου εν γένει, και κάθε διατάραξη της λειτουργίας αυτών, μας βρίσκει κάθετα απέναντί τους.

Υπενθυμίζω ότι τόσο η διασπορά ψευδών ειδήσεων, όσο και η συκοφαντική δυσφήμιση, διώκονται ποινικά και επομένως η διοίκηση θα κινηθεί με κάθε νόμιμο μέσο, απέναντι σε αυτούς που θέλουν να θέσουν τη λειτουργία του νοσοκομείου σε κίνδυνο, για να ικανοποιήσουν το εγώ τους”.

ΠΗΓΗ: https://www.ertnews.gr