Απάντηση στις φήμες περί κλεισίματος των γραφείων της ΕΤΑΝΑΜ στην Άρτα, έδωσε ο Δήμαρχος κ. Τσιρογιάννης, στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο. Υπενθυμίζεται πως η ΕΤΑΝΑΜ λειτουργεί για την υποστήριξη της επενδυτικής και οικονομικής δραστηριότητας του Νομού Άρτας.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος στο Δημοτικό Συμβούλιο: «Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχω ως μέλος του Διοικητικού συμβουλίου της ΕΤΑΝAΜ, δεν έχει τεθεί ζήτημα κλεισίματος ή υπολειτουργίας του εν λόγω γραφείου. Συμφώνα και με απόφαση του Δ.Σ της ΕΤΑΝΑΜ, μετά την μετατροπή της εταιρείας σε Αναπτυξιακό Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το γραφείο της Άρτας θα συνεχίσει να λειτουργεί ως γραφείο ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού και θα συνεχίσει να υποστηρίζεται με το υφιστάμενο προσωπικό για τις ανάγκες υλοποίησης των προγραμμάτων. Δεν τέθηκε πότε θέμα από την ΕΤΑΝΑΜ να κλείσει το γραφείο της Άρτας, γεγονός το οποίο γνωστοποίησε και η ΕΤΑΝΑΜ και με σχετική ανακοίνωσή της».

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων ομόφωνα αποδέχθηκε την πρόταση του Δημάρχου Χρήστου Τσιρογιάννη η οποία αναφέρει τα έξης:
Να μην κλείσει το γραφείο της ΕΤΑΝΑΜ στην Άρτα και να λειτουργεί καθημερινά.
Μιας και οι δύο (2) υπάλληλοι του Παραρτήματος της ΕΤΑΝΑΜ στην Άρτα είναι οι μοναδικοί Μηχανικοί της ΕΤΑΝΑΜ, να λειτουργεί το Τεχνικό Τμήμα στην Άρτα.
Οι υπάλληλοι της ΕΤΑΝΑΜ που κάποιες φορές μπορεί να μετακινηθούν για υπηρεσιακούς λόγους της ΕΤΑΝΑΜ από Άρτα προς Πρέβεζα, να αποζημιώνονται για την εκτός έδρας μετακίνηση τους.
Για λόγους ισορροπίας και επειδή η ΕΤΑΝΑΜ είναι Αναπτυξιακή Άρτας και Πρέβεζας, θα πρέπει, όταν ο Πρόεδρος της ΕΤΑΝΑΜ είναι από την Άρτα ο Διευθύνων Σύμβουλος να είναι από την Πρέβεζα και αντίστροφα.