Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών η σημερινή και το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Αρταίων, θέλοντας να υπενθυμίσει την διαρκώς αυξημένη ανάγκη υποστήριξης των γυναικών, ετοίμασε και μοίρασε ημερολόγια για τη νέα χρονιά, στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως μεταφέροντας το μήνυμα «Μίλησέ μας! βρες την δύναμη που κρύβεις μέσα σου» σε κάθε γυναίκα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης διανεμήθηκαν και ενημερωτικά φυλλάδια με τα στοιχεία και τις υπηρεσίες που προσφέρει το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου, με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της τοπικής Κοινωνίας.

Η βία κατά των γυναικών είναι ίσως η πιο επαίσχυντη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δεν κάνει διαχωρισμό μεταξύ συνόρων, πολιτισμών ή πλούτου. Όσο συνεχίζεται, δεν κάνουμε ουσιαστική πρόοδο προς την ισότητα και την ανάπτυξη.

Σε δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Δημήτρης Ευαγγέλου επεσήμανε: «Η βία δεν έχει κοινωνική τάξη, χρώμα, μορφωτικό επίπεδο, οικονομική επιφάνεια και ηλικία. Το Συμβουλευτικό Κέντρο του Δήμου μας μέσα από τις υπηρεσίες που προσφέρει και με την συνεργασία του με άλλες υπηρεσίες χειρίζεται με απόλυτη εχεμύθεια όλες τις υποθέσεις. Το Συμβουλευτικό Κέντρο του Δήμου μας το οποίο στελεχώθηκε και με μία κοινωνιολόγο, είναι εδώ και δίπλα σε όποιον το έχει ανάγκη».