Υπό διερεύνηση έχει τεθεί η αναφορά του Σωματείου Ειδικευομένων Ιατρών Αχαΐας στις εισαγγελικές αρχές για διευθυντή κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου «Ο Άγιος Ανδρέας», ο οποίος απουσιάζει από τις παραμονές του Δεκαπενταύγουστου από το πόστο του με αναρρωτικές άδειες.

Το Σωματείο ζητά, μετά από την πρόσφατη, 3η κατά σειρά, αναρρωτική άδεια, που έλαβε ο διευθυντής της Κλινικής, έρευνα της Εισαγγελίας επιθυμώντας, όπως αναφέρεται στην παρέμβασή του «να διερευνήσετε εάν οι συνεχείς αναρρωτικές άδειες , του… έχουν πραγματική βάση ή είναι πρόσκομμα για μην τεθεί σε καθεστώς αναστολής εργασίας».

Στο θέμα που φιλοξενεί σήμερα η εφημερίδα «Γνώμη» αναφέρεται ο γιατρός και διευθυντής κλινικής του νοσοκομείου «λαμβάνει συνεχώς αναρρωτικές άδειες και το καθεστώς αναστολής εργασίας δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην περίπτωση του».

Σε επικοινωνία της ΕΡΤ Πάτρας με την διοίκηση του νοσοκομείου επιβεβαιώνεται ότι ο γιατρός απουσιάζει από τα καθήκοντά του με αναρρωτικές άδειες από τον Δεκαπενταύγουστο. Η διοίκηση έχει παραπέμψει την περίπτωσή του στην Πρωτοβάθμια Επιτροπή ενώ μερίμνησε και για την επίσκεψη γιατρού στο σπίτι του διευθυντή της κλινικής, προκειμένου να αποφανθεί για την κατάσταση της υγείας του.