«Η Αλβανία θα ακολουθήσει τον στόχο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τον εμβολιασμό του 70% του πληθυσμού της έως τα μέσα του 2022», δήλωσε η υπουργός Υγείας Ogerta Manastirliu μετά την παρέμβαση του βουλευτή της αντιπολίτευσης Tritan Shehu κατά τη διάρκεια της ολομέλειας της Πέμπτης.
Η Manastirliu δήλωσε ότι το 44% των πολιτών είναι πλέον πιο προστατευμένο απέναντι στον ιό αφού έχουν λάβει είτε μία είτε δύο δόσεις εμβολίου.

Η Manastirliu υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει καταβάλει πολλές προσπάθειες για να εκπληρώσει την ευθύνη της να παρέχει στους πολίτες τον απαραίτητο αριθμό εμβολίων.
«Η κυβέρνηση έχει κάνει τα πάντα για να εκπληρώσει την ευθύνη της, να εξασφαλίσει την απαραίτητη ποσότητα δόσεων εμβολίων, ώστε κάθε πολίτης να μπορεί να κάνει το εμβόλιο. Προς αυτή την κατεύθυνση, τα καταφέραμε. Αυτό είναι δεδομένο! Σε ό,τι αφορά την επίτευξη του άλλου στόχου, που είναι η εμβολιαστική κάλυψη, εξαρτάται φυσικά από τη συναίνεση, αλλά και από μηχανισμούς που προτείνουν οι ειδικοί», κατέληξε η υπουργός Υγείας.

Shehu: Γεμίζετε τη χώρα με κινεζικά εμβόλια
Ο Shehu εξέφρασε την ανησυχία του για την έλλειψη στρατηγικής για τον χειρισμό του Covid-19. Από το βήμα της Συνέλευσης είπε ότι το κινεζικό εμβόλιο έχει εφαρμοστεί μαζικά, τονίζοντας ότι δεν είναι πιστοποιημένο από την Ευρωπαϊκή Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων. Σύμφωνα με τον βουλευτή, σοβαρή ανησυχία προκαλεί η χρήση μη πιστοποιημένων εμβολίων από την Ευρωπαϊκή Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων.

Είπε ότι η κάλυψη των εμβολίων είναι πολύ χαμηλή σε σχέση με άλλες χώρες, ενώ ζήτησε σε άτομα που έχουν λάβει δόσεις μη πιστοποιημένες από την Ευρωπαϊκή Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων, να χορηγηθεί αναμνηστική (τρίτη) δόση από εμβόλιο που θεωρείται ασφαλές από τον συγκεκριμένο φορέα.

Μέχρι στιγμής έχουν φτάσει στην Αλβανία περισσότερες από 2 εκατομμύρια 490 χιλιάδες δόσεις και έχουν γίνει περισσότεροι από 1 εκατομμύριο 900 χιλιάδες εμβολιασμοί.

ΠΗΓΗ: https://apenadi.blogspot.com/