Δωρεά Ζωής έκανε η οικογένεια μιας 61χρονης, θύμα τροχαίου, που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο Χατζηκώστα στα Ιωάννινα. Η 61χρονη είχε μεταφερθεί βαριά τραυματισμένη στο νοσοκομείο, όπου παρά τη μεγάλη προσπάθεια των γιατρών δεν κατάφερε να κερδίσει τη μάχη.

Η οικογένειά της, παρά τον ανείπωτο πόνο της, βρήκε τη ψυχική δύναμη να δωρίσει τα όργανά της (νεφρούς και οφθαλμούς) σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη. Το γεγονός έκανε γνωστό με ανακοίνωσή του διοικητής του Νοσοκομείου, Σπύρος Δερδεμέζης, στην οποία σημειώνει:

«Η ιδέα της δωρεάς οργάνων μετά το τέλος της ζωής αποτελεί την ύψιστη μορφή εθελοντικής προσφοράς, ανθρωπισμού, πολιτισμού και αλτρουισμού, καθώς και τη βασική προϋπόθεση για την πραγματοποίηση του ιατρικού θαύματος της μεταμόσχευσης.

Το Δ.Σ. του Νοσοκομείου και εγώ προσωπικά, εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια της εκλιπούσης και τους ευχαριστούμε για το ανθρώπινο μεγαλείο τους, καθώς την ώρα της μεγαλύτερης οδύνης για την απώλεια του αγαπημένου τους προσώπου αποφάσισαν να γεφυρώσουν την ζωή με τον θάνατο.

Το Δ.Σ. του Γ.Ν.Ι. «Γ.ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ», ευχαριστεί θερμά και συγχαίρει το προσωπικό του Νοσοκομείου μας, καθώς και όλο το προσωπικό των ομάδων μεταμόσχευσης που συνέβαλε στην επιτυχή έκβαση της συγκεκριμένης δωρεάς οργάνων».

ΠΗΓΗ: https://www.ertnews.gr