Αυτή τη στιγμή, στο 33% του αλβανικού πληθυσμού έχουν χορηγηθεί και οι δύο δόσεις του εμβολίου. Πρόκειται για τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στην περιοχή, τα οποία έχουν προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις, μεταξύ των οποίων και από τον βουλευτή του Δημοκρατικού Κόμματος και πρώην Υπουργού Υγείας, Tritan Shehu, ο οποίος άσκησε κριτική για το εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού στην Αλβανία.
«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε κάτω από τον παγκόσμιο μέσο όρο, ο οποίος περιλαμβάνει την Αφρική, την Ασία κ.λπ. Η Ιταλία αγγίζει το 90%, επομένως δεν είμαστε σε θέση να εξασφαλίσουμε την ευημερία των πολιτών μας», είπε ο Shehu.

Η Υπουργός Υγείας, Eugena Tomini, ανέφερε ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχει εμβολιαστεί πλήρως το 40% του πληθυσμού.
Επιπλέον μια νέα κανονιστική πράξη, που ανοίγει το δρόμο για την εισαγωγή πρόσθετων εμβολίων Pfizer στη Αλβανία, εγκρίθηκε από την Επιτροπή Υγείας. Κάθε χώρα μπορεί πλέον να δωρίσει δόσεις στην Αλβανία μέσω πιο χαλαρών διαδικασιών.

Μέχρι στιγμής στην Αλβανία έχουν φτάσει συνολικά 2.663.100 δόσεις εμβολίων και έχουν χορηγηθεί 2.000.049. Αυτό σημαίνει πως υπάρχει επάρκεια εμβολίων και απροθυμία του πληθυσμού να εμβολιαστεί.

9 νεκροί το τελευταίο 24ωρο
Εννέα άνθρωποι πέθαναν από COVID-19 το τελευταίο 24ωρο, ενώ έχουν εντοπιστεί 218 νέα κρούσματα.
Τα θετικά κρούσματα επιβεβαιώθηκαν σε 2.008 τεστ, τα οποία επιβεβαίωσαν επίσης ότι 252 πολίτες αναρρώσαν.
185.569 πολίτες έχουν κερδίσει τη μάχη με τον ιό από την αρχή της πανδημίας στη χώρα.

Επιπλέον, υπάρχουν επί του παρόντος 7.993 γνωστά ενεργά κρούσματα σε ολόκληρη τη χώρα, η πλειονότητα των οποίων βρίσκεται στα Τίρανα.
Τα νοσοκομεία που έχουν χαρακτηριστεί ως COVID-19 περιθάλπουν συνολικά 155 ασθενείς, 17 από τους οποίους σε σοβαρότερη κατάσταση.

Το Υπουργείο Υγείας συνέχισε τις εκκλήσεις του προς τους πολίτες να κάνουν τα εμβόλιά τους το συντομότερο δυνατό. Οι πολίτες άνω των 16 ετών μπορούν να κάνουν το εμβόλιο τους σε οποιοδήποτε από τα πλησιέστερα κέντρα εμβολιασμού ή σε ένα κέντρο υγείας. Ο εμβολιασμός είναι επίσης ανοιχτός σε όλα τα παιδιά άνω των 12 ετών που πάσχουν από ασθένειες που επηρεάζουν το ανοσοποιητικό σύστημα και έχουν σύσταση γιατρού.

ΠΗΓΗ: https://apenadi.blogspot.com/