Όταν η νεολαία εμπνέεται από την ποίηση η κυβέρνηση φαντάζεται εχθρούς;

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για τη χρήση του στίχου του Οδυσσέα Ελύτη (θα λάβουνε τα όνειρα εκδίκηση) από τη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ήταν προϊόν ακαλλιέργητου νου. Αν δεν ήταν μεγάλη ντροπή θα ήταν απλώς για γέλια.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ελέγχεται επί συγκεκριμένων περιπτώσεων κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος για τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης

Η αντιπολίτευση είναι υποχρεωμένη να ελέγχει την κυβέρνηση με τα εργαλεία που δίνει το Σύνταγμα. Αυτό ακριβώς κάναμε στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Εάν η Νέα Δημοκρατία συνειδητοποιήσει -μετά από 2,5 χρόνια στην κυβέρνηση- ότι πρέπει να συγκαλέσει εξεταστική για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μπορεί φυσικά να το κάνει. Το γεγονός ότι αντί αυτής της ενδεδειγμένης κοινοβουλευτικής οδού, η κυβέρνηση επινοεί τη «διεύρυνση» της τρέχουσας εξεταστικής που αφορά πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις είναι ένα ακόμη επικοινωνιακό της τέχνασμα.

Στην πρόταση Εξεταστικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ την οποία όλη η αντιπολίτευση επισημαίνουμε τρεις πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις για τις οποίες καλείται να απαντήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη: Λίστες Πέτσα 1 και 2 -Enterprise Greece - Opinion Poll. Συνδετικό νήμα και των τριών είναι η κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος για τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης.

Ας σημειωθεί δε εδώ, για μία ακόμη φορά, ότι αυτή η εξεταστική επιτροπή δεν εγκαλεί ούτε τα Μέσα Eνημέρωσης ούτε τις εταιρείες δημοσκοπήσεων. Θέτει πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα για πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις. Να υπενθυμίσω ξανά ότι έχουμε ζητήσει να συγκληθεί η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για να συζητηθεί συγκεκριμένη δημοσκόπηση (η οποία καταγγέλθηκε και από εμάς και από την κ. Γεννηματά) παρουσία της Opinion Poll και να ελεγχθεί. Δύο φορές ζητήθηκε και καμμία δεν πραγματοποιήθηκε.

Εάν η κυβέρνηση Μητσοτάκη βρει ανάλογη περίπτωση χειραγώγησης της κοινής γνώμης με κατασπατάληση δημοσίου χρήματος στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ας το φέρει στην Εξεταστική

Συμπερασματικά και για να είμαστε απολύτως ξεκάθαροι: Αν η Νέα Δημοκρατία βρει ανάλογο θέμα χειραγώγησης της κοινής γνώμης με την κατασπατάληση δημοσίου χρήματος των ελλήνων φορολογουμένων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ας το φέρει την εξεταστική επιτροπή. Τα υπόλοιπα είναι απλώς προσκόμματα για να μην ελεγχθεί.