Οι ευθύνες του Καραμανλή για την τιμωρητική διάταξη των Δυτικών και τα μνημόνια

Τα σχόλια του Γιώργου Τράγκα για την χθεσινή ομιλία του στο ίδρυμα ” Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής”.

Ο Κώστας Καραμανλής το απόγευμα της Πέμπτης 13/10, μίλησε στο ίδρυμα ” Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής”. Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Π. Παυλόπουλος και ο πρώην πρωθυπουργός Α. Σαμαράς.

Για πρώτη φορά ο κύριος Καραμανλής χαρακτήρισε τα μνημόνια ως τιμωρητικά και εκδικητικά. Ωστόσο, δεν ανέφερε ότι αυτή η τιμωρητική διάθεση προήλθε από την σχέση που ανέπτυξε ο ίδιος με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαδίμηρο Πούτιν. Όταν επί των ημερών του Κώστα Καραμανλή, έγιναν πολλές συναντήσεις με τον Πούτιν και παρακολουθούνταν όλα τα τηλέφωνα της αμερικανικής πρεσβείας, προφανώς το γνώριζαν οι Αμερικανοί. Είχαμε υποκλοπές στα τηλέφωνα κυβερνητικών στελεχών. Όταν επί ημερών του Κώστα Καραμανλή, δεν έγιναν τα “θέλω” του κυρίου Μπους, τότε ακολούθησαν τα τιμωρητικά μνημόνια. Μετά το πέρας του Καραμανλή, ήρθαν οι Γερμανοί και το δημόσιο χρέος από 120% επί του ΑΕΠ τώρα έχει φτάσει στα 210% του ΑΕΠ και θέλησαν να μετατρέψουν την χώρα μας σε προτεκτοράτο και “μπανανία”.

Δεν είπε ο κ. Καραμανλής στην χθεσινή ομιλία του, ότι, φτάσαμε στα εκδικητικά μνημόνια εξαιτίας της δικής του πατριωτικής πολιτικής μεν αλλά με μεγίστη πολιτική αμετροέπεια δε. Η πολιτική του κυρίου Καραμανλή γέννησε την τιμωρητική διάθεση των μνημονίων.

Ο Καραμανλής χθες μίλησε φιλοσοφικά και δεν είπε κουβέντα για όλα αυτά. Δεν είπε ότι η χώρα είναι στα βράχια με 420 δις. Δεν είπε ότι οι μισοί Έλληνες πολίτες χρωστάνε στις τράπεζες και στο Δημόσιο. Προσπάθησε να κρατήσει ισορροπίες γιατί μάλλον δεν βρήκε εκεί τους πονεμένους Έλληνες πολίτες ώστε να μιλήσει γι αυτούς.

Ολόκληρο το ηχητικό στο παρακάτω Link: εδώ