Υπό το βλέμμα «παρατηρητών» της Νέας Δημοκρατίας και της Ελληνικής Λύσης εκατοντάδες Δραμινοί παρέστησαν στα εγκαίνια των γραφείων του Κινήματος ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ στη Δράμα. Τα εγκαίνια, έγιναν στις 6:30 το απόγευμα του Σαββάτου στη διασταύρωση των οδών Βεργίνας και Σκρα.

Μετά τον καθιερωμένο αγιασμό μίλησε η υπεύθυνη τομέα γυναικών του ΚΕΛΑΝ κ. Κατερίνα Αγγελάκη, ο Δήμαρχος Δοξάτου κ. Θεμιστοκλής Ζεκερίδης και ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του Κινήματος κ. Πέτρος Τσολιάς.

Οι ομιλητές, μεταξύ άλλων, τόνισαν ότι επί σειρά ετών «μία φωνή εκπροσωπούσε στο ραδιόφωνο εκατομμύρια Έλληνες» και αυτή τη φωνή εμπιστεύονται τώρα να οδηγήσει τα πολιτικά πράγματα σε καλύτερους δρόμους.

Μιλώντας ο Γιώργος Τράγκας προς τους συγκεντρωμένους Δραμινούς είπε ότι «το Κίνημα δεν είναι προσωπικό ή μιας ομάδας, είναι πανελλαδικό και αποτελεί μοναδική ελπίδα για την ανανέωση του πολιτικού βίου της χώρας και την ανάκτηση της ατομικής και εθνικής αξιοπρέπειας, που απωλέστηκε στα χρόνια του μνημονίου και από την αδιαφορία της αθηνοκεντρικής πολιτικής σκηνής».

Ο Πρόεδρος του Κ.ΕΛ.ΑΝ σχολιάζοντας τη δήλωση του κ. Μητσοτάκη ότι «το 2021 δεν είναι το 2011», υπογράμμισε ότι «τώρα τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα απ’ ότι ήταν πριν από μια δεκαετία. Το δημόσιο χρέος, όπως είπε, είναι αστρονομικό και κοντεύει να φτάσει το μισό τρις δολάρια! Δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί από ένα λαό που γογγύζει, υπερχρεωμένος και όμηρος του δημοσίου και των τραπεζών».

Όσον αφορά τον αγροτικό κόσμο της χώρας, αισθάνεται ιδιαίτερη πικρία, αντιμετωπίζοντας, όπως σημείωσε, «την αφερεγγυότητα του κράτους που δεν πληρώνει εγκαίρως τις αποζημιώσεις και δεν φροντίζει να παίρνει μέτρα προστασίας του αγροτικού κόσμου, όταν έρχεται τσουνάμι ανατιμήσεων στα καύσιμα ή τα λιπάσματα».

Κλείνοντας την ομιλία του ο επικεφαλής του Κινήματος ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, υποσχέθηκε ότι ο νέος πολιτικός φορέας δεν θα μοιάσει ποτέ με εκείνους που συνθέτουν σήμερα την πολιτική σκηνή και δεν θα εμπαίξει τους Έλληνες πολίτες.

Οι «παρατηρητές» του κ. Βελόπουλου, αλλά και ορισμένα μέλη της Νομαρχιακής της Νέας Δημοκρατίας, ρωτούσαν αν είχαν παρθεί οι απαραίτητες άδειες για τη συγκέντρωση και τα εγκαίνια, εμφανώς θορυβημένοι από τον κόσμο που συγκεντρώθηκε, Φυσικά, όλα ήταν νομότυπα.