Η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων εκφράζει την βαθιά της απογοήτευση για την τροπή που έχουν πάρει τα πολύ σοβαρά ζητήματα διαχείρισης των απορριμμάτων με αποκλειστική ευθύνη της διοίκησης του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Ηπείρου.

Ο Δήμος Ιωαννιτών αποτελεί τον μεγαλύτερο παραγωγό απορριμμάτων στην Ήπειρο και αυτόν που από την πρώτη στιγμή στηρίζει έμπρακτα την ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων.

Ο Δήμος Ιωαννιτών είναι από τους πλέον συνεπείς προς τις οικονομικές του υποχρεώσεις τόσο προς το εργοστάσιο όσο και προς τον ΦΟΔΣΑ που επέβαλλε το ενιαίο τέλος αλλά αποδέχεται αδιαμαρτύρητα το γεγονός ότι άλλοι δήμοι εξακολουθούν να οδηγούν τα απορρίμματά τους σε ΧΥΤΑ.

Ο Δήμος Ιωαννιτών, εδώ και δύο χρόνια περίπου έχει επισημάνει σε όλους τους τόνους την ανάγκη συνεργασίας και με την Περιφέρεια Ηπείρου ώστε να ολοκληρωθούν όλα τα έργα ομαλά και να τεθούν σε λειτουργία έτσι όπως προβλέπεται από τις συμβάσεις που έχουν υπογραφεί στο παρελθόν.

Ο Δήμος Ιωαννιτών δεν εισακούστηκε. Αντιθέτως έγινε προσπάθεια από πολλές πλευρές να συκοφαντηθεί και να του φορτωθούν όλες οι «αμαρτίες».

Ο Δήμος Ιωαννιτών σήμερα αναρωτιέται: Ποιος τελικά διοικεί τον ΦΟΔΣΑ;

Αφού δεν αποφασίζει το Διοικητικό Συμβούλιο σε ανοιχτές διαδικασίες ποια κέντρα ή παράκεντρα είναι αυτά που επιβάλλουν αποφάσεις;

Ο Δήμος Ιωαννιτών τοποθετείται καθαρά και χωρίς περιστροφές: Το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων είναι πολύ σοβαρό και δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με χαρτοπόλεμο.

Το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων απαιτεί συνεργασίες και δεν ενδείκνυται για πόλεμο χαρακωμάτων.

Το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων απαιτεί σοβαρότητα.

Σήμερα και μπροστά στα νέα αδιέξοδα που δημιούργησε με αποκλειστική της ευθύνη η πλειοψηφία της διοίκησης, εκτιμά ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια, ούτε άλλος χρόνος για χάσιμο.

Το τοπίο πρέπει να ξεκαθαρίσει πλήρως μέσα από ανοιχτές διαδικασίες και με πλήρη ενημέρωση όλων των Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων της Ηπείρου.

Οι κορώνες και οι λεονταρισμοί πρέπει να σταματήσουν και όλα να βρεθούν στο φως.

Σε διαφορετική περίπτωση ο Δήμος Ιωαννιτών δεν έχει λόγο να μετέχει σε ένα θέατρο του παραλόγου
.