Στη σημαντικότερη μέχρι σήμερα διεθνή έκθεση για τη Βιομηχανία 4.0 στη ΝΑ Ευρώπη, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη συμμετείχε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Φώτης Βάββας και ο Ειδικός Σύμβουλος του Δημάρχου για θέματα ψηφιακής διακυβέρνησης και έξυπνης πόλης Βαγγέλης Καρβούνης.

Η έκθεση εστίασε στην τεχνητή νοημοσύνη και στους τρόπους με τους οποίους οι νέες τεχνολογίες επηρεάζουν την καθημερινότητα.

Η έκθεση Beyond 4.0 κάλυψε εκτός των άλλων τους τομείς Νεοφυών Επιχειρήσεων (startups), Ερευνητικών Κέντρων & Πανεπιστημίων και Εμπορικών Εταιρειών & Τεχνολογικών Ψηφιακών Εφαρμογών δίνοντας την ευκαιρία στα στελέχη του δήμου να πραγματοποιήσουν συναντήσεις με θεσμικούς φορείς του ευρύτερου δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και να συμμετέχουν ενεργά σε ένα πλούσιο πρόγραμμα διαδραστικών ομιλιών και παρουσιάσεων στα δύο κεντρικά stages της έκθεσης καθ’ όλη τη διάρκειά της.

Smart Cities, Digital Platforms, Artificial Intelligence, Internet of Things (IoT), Networks and computing systems, Systems security, 5G, Augmented Reality & Virtual Reality, Data science, Digital health, Autonomous vehicles, Renewable energy systems, Robotics κα, ήταν ορισμένα μόνο από τα αντικείμενα των επιχειρήσεων που συμμετείχαν ως εκθέτες στη Beyond 4.0.

H Beyond 4.0 πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης). Υποστηρίχθηκε από την Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων (ΚΕΔΕ), την Περιφέρεια Θεσσαλονίκης, την Περιφέρεια Αττικής και άλλων σημαντικών εθνικών και διεθνών φορέων και κατά τη διάρκεια παράλληλων δράσεων ανακοινώθηκαν και νέες σημαντικές χρηματοδοτικές πρωτοβουλίες στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης δημιουργώντας μοναδικές ευκαιρίες ψηφιακής αναβάθμισης των Δήμων.