Με μια ενημερωτική εκδήλωση και δώρα για τους τετράποδους φίλους, τίμησε ο Δήμος Αρταίων και το Φιλοζωικό Σωματείο Άρτας, την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, σήμερα το πρωί στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης, στα πλαίσια του εορτασμού της Ημέρας των Ζώων.

Σκοπός της δράσης ήταν να ενημερωθούν οι δημότες για τη σπουδαιότητα της φροντίδας, της στήριξης και της προστασίας όχι μόνο των αδέσποτων αλλά και των δεσποζόμενων ζώων αλλά και για την φροντίδα που παρέχει ο Δήμος Αρταίων.

Μία σημαντική, παράλληλη, δράση ήταν και η προώθηση του Μητρώου Εθελοντών του Δήμου, που περιλαμβάνει πολλές κατηγορίες ενδιαφέροντος, ανάμεσά τους και αυτή που αφορά τα ζώα, μέσω ειδικών φυλλαδίων από τα στελέχη της Διεύθυνσης Ανάπτυξης και της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας και Εθελοντισμού.

Τέλος, σε όλους τους παρευρισκόμενους μοιράστηκαν δώρα, σχετικά με τα ζώα συντροφιάς, μπλουζάκια και μπαλόνια.

Όπως σημείωσε και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης, Παντελής Κωλέτσος «Στον Δήμο μας πιστεύουμε σθεναρά πως οι τετράποδοι φίλοι μας και οι ανάγκες τους είναι μια σοβαρή υπόθεση. Η βοήθεια όλων είναι πολύ σημαντική για να ανταπεξέλθουμε στις αυξανόμενες δυσκολίες, αφού το Καταφύγιο Ζώων του Δήμου – αν και τυπικά- δεν οφείλει, εξυπηρετεί ζώα και από άλλους, όμορους Δήμους».

Από τη πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Χριστόφορος Σιαφάκας, ανέφερε μεταξύ άλλων «Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα των ζώων, θέλουμε να προάγουμε και να τονίσουμε την ιδέα του Εθελοντισμού. Μέσω του μητρώου εθελοντών προσπαθούμε να αναδείξουμε την αξία της ομαδικότητας και της συνεργασίας προς όφελος του Δήμου και των Δημοτών μας. Μέσω της χάρτας εθελοντών η οποία βρίσκεται στο sait του Δήμου (http://www.arta.gr/ethelontismos/) και συμπληρώνοντας μια αίτηση μπορείς να γίνεις εθελοντής σε διαφόρους τομείς. Όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε τα καλύτερα».

«Χρειαζόμαστε περισσότερους εθελοντές και οι νέοι της πόλης μας μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά. Υπάρχει πολύ καλή δουλειά και συνεργασία με το Δήμο Αρταίων. Αυτό που μας χαροποίει ιδιαίτερα είναι πως αντιμετωπίζουν οι δημότες πλέον τα αδέσποτα. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να εγκαταλείπουμε τα ζώα μας. Η στείρωση είναι μία υπεύθυνη και ανθρώπινη παρέμβαση στην ομαλή εξέλιξη της ζωής του ζώου. Μακροπρόθεσμα είναι ό,τι καλύτερο για όλους στην οικογένεια, αλλά προπάντων για το ίδιο το ζώο» τόνισε μεταξύ άλλων η Πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου Άρτας κα. Μαρία Τζουβάρα.