Ένα υγιέστατο κοριτσάκι έφερε στη ζωή 28χρονη που νοσηλεύονταν στη Μονάδα Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων με covid-19 και μάλιστα με φυσιολογικό τοκετό, όπως ανακοίνωσε η Διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος.

H 28χρονη εισήχθη στη Μονάδα λοιμωδών μετά από απόφαση της Επίκουρης Καθηγήτριας-Λοιμωξιολόγου Ειρήνης Χριστάκη και του Διευθυντή της Μαιευτικής και Γυναικολογίας Μηνά Πασχόπουλου.

Ο τοκετός διεκπεραιώθηκε φυσιολογικά από τον εφημερεύοντα Επιμελητή Β΄ Μούλια Ερρίκο και τους ειδικευόμενους Ιατρούς Δαλκαλίτση Αλέξανδρο, Φλίνδρη Στέφανο και Αδάμο Αντώνιο, διατηρώντας συνεχή ενημέρωση του Διευθυντή του τμήματος.

«Με τη διατήρηση της άριστης συνεργασίας των ιατρών και του προσωπικού των αρμόδιων τμημάτων επιτεύχθηκε η ενδεδειγμένη παρακολούθηση της εγκυμονούσας, αποφεύγοντας τη διεκπεραίωση του τοκετού με καισαρική τομή όπως συνηθίζεται για την ενεργό νόσο στη χώρα μας», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Το κοριτσάκι παραμένει στη Μονάδα Νεογνών για παρακολούθηση, ενώ η μητέρα νοσηλεύεται στην Α’ Μαιευτική κλινική σε άριστη κατάσταση.