Η Ιθάκη σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ έχει 0% θετικότητα στα τεστ κορονοϊού, αποτελώντας μαζί με την Άνδρο τις 2 covid-free περιοχές της Ελλάδας. «Είχαμε την τύχη να δεχτεί το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας να γίνει οριζόντιος εμβολιασμός εδώ, στην Ιθάκη από τον Μάρτιο και καταφέραμε όλα να πάνε καλά, καθ’ όλη την διάρκεια του καλοκαιριού» o δήμαρχος του νησιού, στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινή Παρέα» με την Κατερίνα Σερέτη και τον Διονύση Χατζημιχάλη, Διονύσης Στανίτσας.

«Εκτός από τον Αύγουστο, που υπήρχαν καθημερινά στο λιμάνι του νησιού περίπου 150-200 σκάφη, οπότε είχαμε περίπου 20-22 κρούσματα, από κει πέρα συνεχίζουμε να πηγαίνουμε καλά και οι πολίτες εμβολιάζονται καθημερινά», είπε ο κ. Στανίτσας.

Το ποσοστό εμβολιασμένων στο νησί αγγίζει το 75%-80% και καθημερινά προστίθενται νέα ραντεβού στο Κέντρο Υγείας. Πώς κατόρθωσαν να έχουν σχεδόν φτάσει το τείχος ανοσίας, όπως παραδέχτηκε ο δήμαρχος της Ιθάκης, δεν ήταν εύκολη υπόθεση, ωστόσο βοήθησε το γεγονός ότι είναι μια μικρή κοινωνία. «Είμαστε 3000 κάτοικοι, γνωριζόμαστε μεταξύ μας, έχουμε την ευκαιρία να τα πούμε από κοντά. Το Κέντρο Υγείας εδώ αλλά και το δημοτικό κοινωνικό ιατρείο που έχουμε συστήσει εδώ και 5 χρόνια κάνει πολλές δράσεις σχετικά με τον εμβολιασμό και σιγά σιγά ο κόσμος πείστηκε, ακόμα και αυτοί που δεν ήθελαν να κάνουν το εμβόλιο», σημείωσε ο κ. Στανίτσας.

ΠΗΓΗ: https://www.ertnews.gr