Ολοκληρώθηκε την Τρίτη 31 Αυγούστου 2021 το πρώτοΦεστιβάλ Ιταλικού Κινηματογράφου με τίτλο CINEPELAGOS – Νύχτες ιταλικού σινεμά. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, που εγκαινίασε τη διαδρομή του στην Ηγουμενίτσα, στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου, πραγματοποιήθηκαν κινηματογραφικές προβολές πέντε (5) ιταλικών ταινιών, από 27 έως και 31 Αυγούστου.

Το Φεστιβάλ που διοργανώθηκε από την MythEuromed σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο, τον Δήμο Ηγουμενίτσας και τηνΕφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας,με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ιταλίας στην Αθήνα, αποτελεί την πρώτη δράση της ευρύτερης προσπάθειας πολιτιστικών αλληλεπιδράσεων μεταξύ των δυο γειτονικών λαών Ελλάδας και Ιταλίας, που αγκάλιασε το ελληνικό κοινό, ενώ είχε ως θέμα την απελευθέρωση μέσα από διάφορες εκφάνσεις της.

Ευχαριστούμε θερμά την κα AnnaMondavio, Διευθύντρια του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου της Αθήνας, την Πρεσβεία της Ιταλίας, την εταιρεία MythEuromedκαι την Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας για την εξαιρετική συνεργασία που είχαν με τον Δήμο μας, προς την επίτευξη ενός καθόλα άρτιου αποτελέσματος.