Με αφορμή την αιφνίδια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ που οδηγεί σε ιδιωτικοποίηση μία ακόμη δημόσια επιχείρηση, ο εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, Πάρις Κουρτζίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σε συνέχεια της κυνικής ομολογίας του Αδώνιδος Γεωργιάδη ότι οι περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα εξαναγκαστούν να κλείσουν, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έρχεται να διαπράξει ένα ακόμη έγκλημα σε βάρος του ελληνικού λαού και της δημόσιας περιουσίας.

Η αιφνιδιαστική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ και η κοινή ανακοίνωση Υπερταμείου και ΤΑΙΠΕΔ, των βασικών μετόχων της, περί αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου έρχεται να ανοίξει την Κερκόπορτα απώλειας της πλειοψηφίας του Δημοσίου. Κι αυτό, λίγες μόλις ημέρες από το ξεπούλημα ολόκληρου του ποσοστού του δημοσίου στο Δίκτυο φυσικού αερίου (ΔΕΠΑ Υποδομών) και το ξεπούλημα του 49% του Δικτύου Διανομής Ηλεκτρισμού (ΔΕΔΔΗΕ).

Για τους μικρότερους που δεν γνωρίζουν ή και τους μεγαλύτερους που δεν (θέλουν να) θυμούνται, επί κυβέρνησης Μητσοτάκη -του πατρός- η Καλτσεστρούτσι εξαγόρασε από το ελληνικό Δημόσιο την ΑΓΕΤ Ηρακλής. Ήταν η πρώτη μεγάλη ιδιωτικοποίηση στην Ελλάδα και είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, καθώς πέρασε στα χέρια της ιταλικής μαφίας, αφού τέσσερα διευθυντικά στελέχη της Καλτσεστρούτσι πιάστηκαν από τις γειτονικές αρχές να βρίσκονται στην υπηρεσία της Κόζα Νόστρα.

Στις αρχές της δεκαετίας του ’90, λοιπόν, ήταν που η φαμίλια ξεκίνησε τον αφελληνισμό της ελληνικής οικονομίας. Συνεχίστηκε από την κυβέρνηση του αρχιερέα της διαπλοκής, που υπερχρέωσε την Ελλάδα και την οδήγησε εντέχνως στα μνημόνια. Και σήμερα επιχειρείται να ολοκληρωθεί με την κυβέρνηση ενός ακόμη Μητσοτάκη.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας που δεν ανήκουν στον φτωχό πληθυσμό της χώρας, πλέον αντιμετωπίζουν δυσκολία ανταπόκρισης στην πληρωμή έκτακτων οικονομικών αναγκών, αδυναμία κάλυψης εξόδων για διακοπές μίας εβδομάδας το χρόνο, αδυναμία διατροφής που να περιλαμβάνει κάθε δεύτερη ημέρα κοτόπουλο, κρέας ή ψάρι, αδυναμία πληρωμής για ικανοποιητική θέρμανση της κατοικίας, έλλειψη βασικών αγαθών, όπως πλυντήριο ρούχων, έγχρωμη τηλεόραση, τηλέφωνο, αυτοκίνητο, αδυναμία αποπληρωμής δανείων ή αγορών με δόσεις, δυσκολίες στην πληρωμή πάγιων λογαριασμών.»