Με αφορμή την εφαρμογή της απόφασης για την αναστολή εργασίας των υγειονομικών, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος «ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ» Πάρις Κουρτζίδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Την ώρα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη και οι επιτελείς του Μαξίμου προσπαθούν να διαχειριστούν με όρους φθηνής επικοινωνίας το «Βατερλό» υπουργοποίησης του ναυάρχου ε.α. Ευάγγελου Αποστολάκη, χωρίς δισταγμό και ενσυναίσθηση, προχωρά μία ακόμη κίνηση πολιτικού αυταρχισμού και υπονόμευσης της ανθεκτικότητας και αποτελεσματικότητας του ΕΣΥ, ενόψει νέας έξαρσης της πανδημίας.

Με εντολή Μητσοτάκη εφαρμόζεται μια ακόμη κοινωνικά ανάλγητη απόφαση. Η κυβέρνηση υλοποιεί την αναστολή εργασίας και τη στέρηση μισθού κατά γιατρών και νοσηλευτών που δεν υπέκυψαν στον «ωμό εκβιασμό» του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Ο σύζυγος της κυρίας Μαρέβας Μητσοτάκη - Γκραμπόφσκι, η οποία καλούσε να βγούμε στα μπαλκόνια για να χειροκροτήσουμε όλους τους υγειονομικούς, έρχεται σήμερα και πετά στο πυρ το εξώτερον 10.000 απ’ αυτούς, που είναι και ήρωες της δημόσιας υγείας.

Μετά το μπάχαλο και την καταστροφή περιουσιών και εκατοντάδων χιλιάδων στρεμμάτων δάσους, με εντολή Μητσοτάκη δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα στις δημόσιες δομές υγείας λίγο πριν τον «πόλεμο».

Χωρίς κανένα σχέδιο, χωρίς καν να έχει πραγματική εικόνα της κατάστασης, η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας, με απόλυτη ευθύνη του κυρίου Μητσοτάκη που… κατάφερε μόλις χθες να κάνει τον ανασχηματισμό - «Βατερλό», προσήλθε στα γραφεία και τα καθήκοντα της, την ίδια ημέρα που ξεκινά η παράλυση του ΕΣΥ».