Έκκληση για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις για το κλίμα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Δράσης για το Κλίμα, απευθύνει το νέο κόμμα των Πράσινων. Η παγκόσμια κινητοποίηση οργανώνεται εν όψει της COP26, της νέας Συνόδου Κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα, στη Γλασκόβη.

Καθώς η κλιματική κρίση δείχνει τα δόντια της και στη χώρα μας, με τις προειδοποιήσεις των επιστημόνων να γίνονται όλο και πιο ανησυχητικές και με τον διαθέσιμο χρόνο να λιγοστεύει, οι κυβερνήσεις είναι ανάγκη να αλλάξουν πολιτική και να πάρουν επιτέλους τα μέτρα που απαιτούνται.

Παράλληλα όμως είναι και η δική μας ώρα, η ώρα των πολιτών: τόσο για να ασκήσουμε πίεση, όσο και για να συζητήσουμε για την Κλιματική Δικαιοσύνη, να παρέμβουμε στα ανοικτά μέτωπα που συνδέονται με την κλιματική κρίση στη χώρα μας και διεθνώς, να σχεδιάσουμε τις απαραίτητες αλλαγές στα μοντέλα παραγωγής και κατανάλωσης, αλλά και στη δική μας καθημερινή ζωή.

Οι Πράσινοι καλούμε τους πολίτες και τη νέα γενιά στις κινητοποιήσεις της Παρασκευής 24.9.:
Στην Αθήνα, στο Σύνταγμα στις 5 το απόγευμα
Στη Θεσσαλονίκη, στην Πλ. Αριστοτέλους στις 6 το απόγευμα

- Εν όψη των κινητοποιήσεων οι Πράσινοι οργανώνουμε διαδικτυακή εκδήλωση την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου στις 7:30 το απόγευμα με θέμα: Ποια πολιτική για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης σήμερα;