Ο εμβολιασμός για φοιτητές και καθηγητές σε δημόσια και ιδιωτικά πανεπιστήμια σε όλη τη χώρα, θα συνεχιστεί όλο τον μήνα Σεπτέμβριο και θα προχωρήσει επίσης μέχρι τον Οκτώβριο, - ανακοίνωσε η υπουργός Υγείας, Ogerta Manastirliu.«Μέχρι τις 11 Οκτωβρίου, που είναι η έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους, πρέπει να έχουμε ένα υψηλό ποσοστό φοιτητών εμβολιασμένων και έτοιμων να συμμετάσχουν σε αμφιθέατρα», - δήλωσε η υπουργός Manastirliu.

Τα εμβόλια θα συνεχίσουν να είναι διαθέσιμα σε όλα τα κέντρα υγειονομικής περίθαλψης σε όλη τη χώρα, αλλά κέντρα εμβολιασμού έχουν επίσης δημιουργηθεί σε κάθε πανεπιστήμιο στην Αλβανία.
Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε επίσης ότι μέχρι στιγμής, τουλάχιστον το 66% των καθηγητών, των εκπαιδευτικών και των φοιτητών έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Πάνω από 500 χιλιάδες επιπλέον δόσεις Pfizer αναμένεται να φτάσουν στην Αλβανία μέχρι το τέλος του έτους.
Όσον αφορά το πιστοποιητικό εμβολιασμού, το οποίο έχει πλέον αναγνωριστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η Manastirliu είπε ότι θα ισχύει για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και μπορεί να ληφθεί μέσω αίτησης στο e-Albania.

Από την έναρξη της μαζικής διαδικασίας εμβολιασμού στην Αλβανία, έχουν χορηγηθεί συνολικά 1.649.994 δόσεις, ενώ, ο αριθμός των εμβολίων κατά του COVID που έχουν φτάσει στη χώρα είναι 2.013.720.

ΠΗΓΗ: https://apenadi.blogspot.com/