Ολοκληρώθηκε η συνέντευξη Τύπου του Προέδρου του Κινήματος ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, Γιώργου Τράγκα, την οποία παρέθεσε στο ξενοδοχείο "Βυζαντινό" της Πάτρας.

Ο κ. Τράγκας αναφέρθηκε:
Σε θέματα που αφορούν την οικονομία στην Ελλάδα .
Τα ελληνοτουρκικά.
Τη χαώδη κατάσταση με τους υγειονομικούς σε αναστολή.
Τις εξελίξεις με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.
Την υποχρεωτικότητα των εμβολίων.
Την αντιμετώπιση των πολιτών από τον Μητσοτάκη, όπως συνέβη με τον σεισμό στην Κρήτη
Τη Δημοκρατία και την Ελευθεροτυπία στην Ελλάδα.

Παράλληλα ανέπτυξε θέσεις του κόμματος, σε μία συνέντευξη που διήρκεσε περίπου 2 ώρες.

ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ:

- ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΡΕΓΑΤΕΣ

“Το πρώτο όπλο της χώρας μας είναι η εθνική αλληλεγγύη και το πρώτο όπλο άμυνας είναι η ενότητα. Ο εκσυγχρονισμός των οπλικών συστημάτων έπεται μαζί με την ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων. Το πιο σημαντικό είναι κατά πόσο ενωμένοι είναι οι Έλληνες αλλά και πόσο η κυβέρνηση διατηρεί την ενότητα αυτή σε ύψιστο επίπεδο. Σχετικά με την αγορά των τριών γαλλικών φρεγατών: Σκεφτόμουν ποιο είναι το καλύτερο όπλο, η υπερσύγχρονη γαλλική φρεγάτα ή η εθνική ενότητα και ομοψυχία η οποία σπάει αυτή την εποχή και κάνει την κοινωνία δυο κομμάτια.

Άκουσα τηλεοπτικούς πανηγυρισμούς για την ιστορική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας. Οι Γάλλοι είναι φίλοι μας, σε επίπεδο λαού, ιδιαίτερα φίλοι μας. Με την συμφωνία απόκτησης των φρεγατών, θα αλλάξει ο συσχετισμός δυνάμεων στο Αιγαίο. Το άρθρο 2 είναι το πιο ουσιαστικό αυτής της Συμφωνίας. Σε περίπτωση που δεχθεί η χώρα μας επίθεση, οι γαλλικές δυνάμεις θα αμυνθούν υπέρ μας. Σκέφτηκα όμως, αν όπως ορίζει η συμφωνία, αντίστοιχα εμείς, σε περίπτωση εμπλοκής...οι ελληνικές δυνάμεις θα πάνε στη Μάγχη όπου υπάρχει μεγάλη κόντρα μεταξύ των γαλλικών και βρετανικών αλιευτικών; Ο ελληνικός στρατός θα πάει στη Μάγχη κατά της Βρετανίας;

Θα ήθελα να είμαστε συγκρατημένοι γιατί δεν έχει οριοθετηθεί ακόμη η υφαλοκρηπίδα και η ΑΟΖ. Αναρωτιέμαι ποια είναι τα όρια της κυριαρχίας μας. Αν γίνει κάποιο ατύχημα και πρέπει να επέμβει ο γαλλικός στρατός, ο κ. Μακρόν θα ρωτήσει ποια είναι τα όρια κυριαρχίας και ποια είναι η υφαλοκρηπίδα. Εφόσον λοιπόν αισθανόμαστε ασφαλείς, μπορεί να ασκήσει η πατρίδα το νομιμότατο δικαίωμα της επέκτασης των χωρικών υδάτων από 6 ναυτικά μίλια σε 12. Γιατί τελικά ο γαλλικός στρατός αν χρειαστεί να επέμβει θα πρέπει να γνωρίζει τι δηλώνουμε εμείς σαν κυριαρχία, τα 6 ή τα 12 ναυτικά μίλια;

Θεωρώ ότι ορθώς πήραμε τις τρεις φρεγάτες από τους Γάλλους, αλλά τα πράγματα δεν είναι για πανηγυρισμούς. Μπαίνουμε σε μια ανταγωνιστική κούρσα αγοράς εξοπλισμών με την Τουρκία.

Βέβαια να είναι καλά η κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου και ο κύριος Θεόδωρος Αγγελόπουλος, που μας βοήθησαν να ολοκληρώσουμε την συμφωνία. Γιατί την συμφωνία δεν την κάναμε εξολοκλήρου μόνοι μας”.

- ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

“Συνάντησα 20 υγειονομικούς, οι οποίοι μετά από χρόνια υπηρεσίας στο ΕΣΥ τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Άνθρωποι σαν εμάς, αδέλφια μας. Κακώς οι Έλληνες σε χαλεπούς καιρούς δεν θεωρούν αδελφότητα όλα τα μέλη της ελληνικής κοινωνίας. Οι άνθρωποι αυτοί μου είπαν ότι βιαίως τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, η κυβέρνηση μας τους “πάρκαρε στην ανεργία” επειδή δεν εμβολιάζονται. Ή δέχεσαι τον εμβολιασμό ή τίθεσαι σε άμεση διαθεσιμότητα άρα και ανέχεια!

Όταν όμως τα εμβόλια δεν υπήρχαν ακόμη, οι ίδιοι υγειονομικοί που τώρα απολύονται επειδή φοβούνται να εμβολιαστούν, ήταν στην πρώτη γραμμή. Κολλούσαν τον κορωνοϊό, μερικοί απεβίωσαν και τώρα έρχεται ο κ. Μητσοτάκης και τους λέει ότι όποιος δεν εμβολιάζεται θα πεινάσει! Οι άνθρωποι αυτοί είναι εις άδηλον μοίρα. Θα έπρεπε όλοι οι υγειονομικοί που εμβολιάστηκαν αυτή την στιγμή να διαδηλώνουν υπέρ των συναδέλφων τους. Πρέπει όσοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα να χρήζουν συμπαράστασης από όλους μας. Αλλά η παρούσα εκτελεστική εξουσία φροντίζει να διασπάσει και τον συνδικαλισμό μετά τον εργασιακό μεσαίωνα.

Λυπάμαι ο δημοσιογραφικός κόσμος της χώρας να υπηρετεί την προπαγάνδα. Οι συνάδελφοί μου παράγουν προς τα έξω ένα μήνυμα διάσπασης της Ελληνικής κοινωνίας”.


- ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΩΝ – ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΩΝ

“Εγώ δεν είμαι ιολόγος ούτε εργάζομαι σε νοσοκομείο. Παρακολουθώ τα δημοσιεύματα που βγαίνουν από τα νοσοκομεία, από τα ερευνητικά κέντρα ή από την ίδια την Pfizer ή την Moderna ή αυτά που καταγγέλλουν καθηγητές της φαρμακολογίας κλπ . Από εκεί και πέρα υπάρχει ένα ποσοστό παρενεργειών ανάλογα και με τον οργανισμό που δέχεται το εμβόλιο.

Για παράδειγμα στην Αμερική έγιναν επίσημες ανακοινώσεις για θρομβώσεις και περιστατικά παραλύσεων. Επίσης έχουν υπάρξει θάνατοι που αποδίδονται στο εμβόλιο.

Όλα τα εμβόλια παράγονται μετά από τουλάχιστον δεκαετή έρευνα, αυτό του κορωνοϊού λόγω εκτάκτων συνθηκών παρήχθη με ταχύτητα φωτός και αυτό δεν αποκρύπτεται ούτε από τις ίδιες τις εταιρείες.

Γιατί έχουν το ακαταδίωκτο οι πολυεθνικές των φαρμάκων; Παρενέργειες στα φάρμακα που να καλύπτονταν εκ των υστέρων υπήρχαν πάντα. Τα εμβόλια αυτά θεωρούνται ασφαλή αλλά ωστόσο μετράμε ακόμα παρενέργειες. Έχουν εμφανιστεί γύρω στις 250 παρενέργειες ανάλογα με τον οργανισμό. Δεν είμαι αντιεμβολιαστής, είμαι υπέρ του συναινετικού εμβολιασμού. Το μόνο μέτρο υπέρ της προστασίας της δημόσιας υγείας που μπορεί να επιβάλει μια κυβέρνηση είναι η υποβολή σε rapid test. Σε όλη την Ευρώπη δεν υπάρχουν εκβιαστικά μέτρα. Μόνο εδώ”.

- ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ

“Καμία ιατρική πράξη προληπτική ή επεμβατική δεν μπορεί να γίνεται σε κανέναν άνθρωπο άνευ συναίνεσης του. Ο γιατρός έχει μέσα του την παρηγορητική σχολή, είναι κλάδος της ιατρικής που αφορά κυρίως τις ανίατες ασθένειες και προσπαθούν να τονώσουν της ψυχολογία των ασθενών.

Έχετε δει πουθενά προληπτικές επεμβατικές πράξεις που ευεργετούν ένα σύνολο, όταν όλοι αυτοί που της κάνουν έχουν ακαταδίωκτο νομικό; Μόνο σε κάποιες δικτατορίες με “oργουελική” ατμόσφαιρα θα γινόντουσαν αυτά. Είμαι υπέρ του συναινετικού εμβολιασμού και οφείλω να πω σε όλους τους Έλληνες αδελφούς μου, ότι όποιος θεωρεί ότι με το εμβόλιο θα προστατέψει τον εαυτό του και την οικογένειά του περισσότερο να πάει να το κάνει. Όποιος όμως έχει μέσα του φόβο, να μην το κάνει το εμβόλιο, μέχρι μέσα του να κατασταλάξει ότι πάει να εμβολιαστεί ελευθέρως και αυτοβούλως”.


- ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΑΓΚΑΣ ΗΤΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

“Πρώτα απ' όλα εγώ δεν θα έκλεινα την οικονομία. Η φτώχεια και η ανέχεια σύμφωνα με τον ΠΟΥ είναι η πρώτη αιτία θανάτων στον κόσμο. Φέρνει πολλαπλάσιους θανάτους και αποτελεί έδαφος γένεσης καρδιοαγγειακών νοσημάτων, νεοπλασιών και ψυχολογικών προβλημάτων. Η αναξιοπρεπής διαβίωση μειώνει το προσδόκιμο ζωής.

Δεν θα έδινα 20 εκατομμύρια στα ΜΜΕ για τα κοινωνικά μηνύματα, όπως μοίρασε ο κ. Μητσοτάκης με την περιβόητη Λίστα Πέτσα. Ως γνωστόν τα κοινωνικά μηνύματα δεν χρειάζονται χρήματα. Θα έκανα έναν καταιγισμό δωρεάν μηνυμάτων από τηλεοπτικούς σταθμούς και μέσα ενημέρωσης για τα στοιχειώδη: ατομική καθαριότητα, τήρηση αποστάσεων. Μην έχετε καμία αμφιβολία ο κορωνοϊός δεν είναι ιός υπερμεταδοτικός, είναι υπαρκτός, κινέζικος από το εργαστήριο της Γουχάν, από την οικογένεια των κορονοϊών, ο οποίος χτυπάει ευάλωτες ομάδες.

Επίσης, δεν θα πανικόβαλα τον κόσμο, πολύ περισσότερο ενώ δεν υπήρχε καν το εμβόλιο. Θα έστρεφα την προσοχή της Κυβέρνησης μου, στα υπάρχοντα φάρμακα και κυρίως δεν θα έλεγα στις επιχειρήσεις εστίασης ότι κλείνουν, γιατί έτσι έκλεισε η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας.

Επειδή αυτό το κράτος φρόντισε τα δέκα τελευταία χρόνια να διαλύσει το ΕΣΥ να το συρρικνώσει, επειδή έδινε τα λεφτά στα γερμανικά ταμεία, γιατί δέχτηκε να εισέλθει στη χώρα η οικονομική κατοχή με χρέος 120 δισ, την οποία κήρυξε μη βιώσιμη και τώρα με 380 δις λέει ότι είναι βιώσιμο το χρέος!”.


- ΓΙΑ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ “ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ”

Παρότι επιδιώκεται το σβήσιμο της φωνής μου θα κάνω το καλύτερο. Είμαι ένας γνωστός αστός, βαθύτατα δημοκρατικός, με την καλώς εννοούμενη έννοια βαθύτατα πατριώτης, και επιδιώκω αυτό το κόμμα να ταράξει τα λιμνάζοντα ύδατα, να φέρει νέους ανθρώπους στα πράγματα, να μην ανακυκλώνεται αυτό που βλέπετε. Δεν θέλω δραχμή από την πολιτική σταδιοδρομία μου, αντίθετά βάζω χρήματα.



- ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ

“Η χώρα έχει πρόβλημα διότι η κυβέρνηση που είναι πάνω εφαρμόζει μεθόδους της σχολής του Σικάγο. Ο κ. Μητσοτάκης είναι απόλυτος υπηρέτης του Βερολίνου. Και αυτός και η οικογένεια του από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο μέχρι σήμερα. Η οικογένεια Μητσοτάκη έχει επιφέρει πλήγματα στην ελληνική δημοκρατία. Ο Μητσοτάκης ακολουθεί την πολιτική του πατέρα του, ο οποίος χαρακτηρίστηκε ‘εφιάλτης’ για την ελληνική δημοκρατία. Η Ελλάδα έχει πρόβλημα εθνικό. Απεύχομαι να δω να φεύγει ο πρωθυπουργός ‘νύχτα’ μέσα σε εθνική τραγωδία.

Η χώρα συχνά αντιμετωπίζει σεισμόπληκτους, πυρόπληκτους, πλημμυροπαθείς και ρωτάω:
Πόσο ανέταξε την Καρδίτσα μετά τι πλημμύρες;
Ποια ήταν η ανάταξη της Σάμου μετά τους σεισμούς;
Ποια ήταν η ανάταξη της Βαρυμπόμπης και του συνόλου της Εύβοιας, σε ποια περιοχή της χώρα πήγε αυτός ο άνθρωπος και μπόρεσε να βοηθήσει πραγματικά, αληθινά και ουσιαστικά;

Εάν δεν φύγει ο κύριος Μητσοτάκης θα δούμε χειρότερα. Οι πανηγυρισμοί για τις 3 φρεγάτες που θα έρθουν το 2025 θα κοπάσουν και σιγά σιγά θα αναλυθεί πλήρως η Ελληνογαλλική συμφωνία η οποία έχει αόριστα σημεία όσον αφορά την επέμβασή του ενός ή του άλλου κράτους στην κυριαρχία του άλλου. Η Ελλάδα πρέπει να ξεφύγει από την απόλυτη και αδυσώπητη γερμανική κατοχή. Μην έχετε αυταπάτες δεν δραπετεύσαμε ούτε από το μνημόνιο, ούτε από τον γερμανικό έλεγχο".



- ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

"Βλέπω με θλίψη ως πατέρας και παππούς ότι η πολιτεία επιτίθεται εναντίον μου επειδή χρησιμοποίησα οξύτατους χαρακτηρισμούς για την υπόθεση Λιγνάδη. Θα έλεγα μάλιστα ότι αποτελεί δείγμα της πολιτικής ηθικής αυτής της εποχής, το γεγονός ότι η κυβερνητική επίθεση εστιάζεται σε κάποιον που υπερασπίστηκε τα παιδάκια, τα ανήλικα από δραστηριότητες τύπου Λιγνάδη. Υγεία χωρίς Ελευθερία δεν υπάρχει, υγεία χωρίς πολιτισμό δεν υπάρχει.

Ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποίησε και χρησιμοποιεί τον covid ως πολιτικό εργαλείο, ο ίδιος θα έπρεπε να γνωρίζει ότι πλήθος ψυχικών ασθενειών δημιουργούνται όταν απενεργοποιείς την ψυχή του ανθρώπου, τις σχολές του, τη μουσική, το θέατρο. Θέτεις ένα κομμάτι της ψυχής της κοινωνίας σου, των καλλιτεχνών, στο σκοτάδι. Ο πολιτισμός υπέστη συσκότιση όπως και η ελληνική κοινωνία.

Θα μπορούσε να έχει υγειονομικά μέτρα αλλά μπορούσε ευθύς εξαρχής να έχει καλύτερο ΕΣΥ. Όταν τα λεφτά τα ρουφάνε τα γερμανικά ταμεία δεν μπορείς να έχεις τις κατάλληλες ΜΕΘ, το κατάλληλο προσωπικό και τα κατάλληλα νοσοκομεία. Και γι αυτό κηρύσσεις όλα τα νοσοκομεία covid-19 και ξαφνικά εξαφανίστηκαν οι υπόλοιπες ασθένειές. Στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν αύξηση θανάτων κατά 9,5%. Οι μισοί από αυτούς τους θανάτους οφείλονται στο γεγονός του τρόμου των ασθενών που δεν πήγαν στα νοσοκομεία φοβούμενοι- ακούγοντας τηλεόραση- ότι θα κολλήσουν κορωνοϊό στο νοσοκομείο και εν τέλει πέθαναν από επιδείνωση των ασθενειών τους. Ο πολιτισμός για εμένα στην Ελλάδα ετάφη δύο έτη. Εξαφάνισαν από τις τηλεοράσεις τον Τσιτσιπά και τον Αντετοκούμπο μετά τις δηλώσεις τους για τα εμβόλια.

Οι υπόλοιποι κομματικοί σχηματισμοί πάσχουν από πολιτική δυσαρθρία, που και που κάνουν ένα αρνητικό σχόλιο για την κυβέρνηση. Το παλιό ΠΑΣΟΚ κακά τα ψέματά είναι αποκαΐδια με την κυρία Γεννηματά να περιμένει να δει τι θα κάνει ο κ Λοβέρδος και αν θα την ανατρέψει ή όχι. Δεν είδα κανένα κόμμα να στέκεται δίπλα σε αυτούς που έχασαν την δουλειά τους. Μεταπολιτευτικά έβλεπα τα αριστερά ρεύματα να στέκονται δίπλα στους ανέργους, δίπλα στους διαμαρτυρόμενους, να είναι στους δρόμους, να υπάρχει πίεση".



- ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

"Αυτός ο άνθρωπος που είναι πάνω και δείχνει να αισθάνεται νάρκισσος θέλει πάνω απ’ όλα να ξεπεράσει τον πατέρα του, όπως όλα τα παιδιά. Ο πατέρας του έμεινε στην εξουσία 28 μήνες αυτός θα λατρέψει εκείνη τη νύχτα που θα βγει στο παράθυρο του σπιτιού του και θα είναι 28 μήνες και μία μέρα.

Το δεύτερο είναι ότι όλες οι πολιτικές εξουσίες-όχι μόνο στην Ελλάδα- κάνουνε «Ζήτα». Κοιτάνε λοιπόν στον χρόνο που τους απομένει της νόμιμης θητείας, τι ζήτα μπορούν να κάνουν-πόσες ΔΕΗ μπορούν να πουλήσουν; Πόσες γραμμές μετρό μπορούν να χαράξουν και να αναθέσουν στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ; Από τη μια λοιπόν είναι το «Ζήτα» από την άλλη ο πόθος.

Τρέμει στην ιδέα ότι μπορεί να έχω διψήφιο ποσοστό στις εκλογές, τρέμει σε κάποιες πιθανότητες ότι αυτός ο άνθρωπος που γυρίζει από πόλη σε πόλη και κάνει διαδικτυακές συνεντεύξεις μπορεί ξαφνικά να γίνει τα «Πέντε Αστέρια» της Ιταλίας.

Ο Μητσοτάκης είναι σε μη αναστρέψιμη πορεία. Έχω παρακολουθήσει στις ειδήσεις να λένε ότι υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι ενημερώνουν μέσω διαδικτύου ενάντια στον κορωνοϊό και διώκονται εισαγγελικά.

Η χώρα μας είναι 70 η παγκοσμίως από πλευράς ελευθεριών του Τύπου. Η Ελλάδα λογικά είναι εις έτη μια ευρωπαϊκή χωρά, άρα έχει το ευρωπαϊκό κεκτημένο, άρα μπορεί ένας Ευρωπαίος πολίτης να εκφράζεται ελευθέρως, αυτό προβλέπει και το Σύνταγμα.

Στην Ελλάδα έχουν αρχίσει και περνάνε το μήνυμα ότι οποιοσδήποτε έχει κάποια ερωτήματα σχετικά με τον κορωνοϊό ή μεταφέρει κάτι που διάβασε είναι απαραίτητα «ψεκασμένος» ή επικίνδυνος για τον δημόσιο βίο. Αυτά είναι πράγματα φασιστικά. Έχει χιτλερικά γνωρίσματα αυτή η κυβέρνηση που αποτελείται από αντισημιτικούς, γερμανόφιλους και κλώνους δωσίλογων της κατοχής. Ο πατέρας του είχε το δικαίωμα από τις γερμανικές αρχές αποκλειστικής διανομής του κατοχικού Τύπου.

Θα πρέπει λοιπόν σύσσωμη η αδελφότης των Ελλήνων να αντισταθεί. Ο δρόμος είναι ένας και δεν είναι να πετάμε πέτρες, δεν είναι να συμπλεκόμεθα με την αστυνομία. Ένδικα μέσα, άπαντες στην Ελλάδα θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα. Η Ελληνική δικαιοσύνη αποτελεί το τελευταίο καταφύγιο κάθε Έλληνα πολίτη.

Ο Μητσοτάκης θέλει να πάει τους εμβολιασμένους σε ένα ποσοστό 70% και μετά να πάει σε πρόωρες εκλογές και έχοντας διαιρέσει τον πληθυσμό σε εμβολιασμένους και μιάσματα θεωρεί ότι θα πάρει από αυτό το 70% ένα ποσοστό επαρκές σε απλή αναλογική για να σχηματίσει κυβέρνηση ή να είναι πρώτο κόμμα που παίζει την μπάλα όπως θέλει.

Όταν σε ένα θέατρο 5.000 θεατών είναι όλοι εν χορώ φωνάζοντας αυτό το πολύ μελωδικό άσμα που θυμίζει το “Πανδοχείο της 6ης Ευτυχίας” πρέπει να αρχίσεις να μαζεύεις χαρτιά στο γραφείο σου γιατί δεν θα κερδίσεις εκλογές και αν κάνεις νοθεία θα φύγεις νύχτα".