Σχολιάζοντας σήμερα το πρωί την επικαιρότητα η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημείωσε τα εξής:

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στηρίζει την ελληνογαλλική συνεργασία. Η κυβέρνησή μας κατ' εξοχήν, εργάστηκε για την ελληνογαλλική συμμαχία, από το 2015 [σ.σ. όπως χαρακτηριστικά ανέφερε και ο Πρόεδρος Μακρόν]. Υποστηρίζουμε την αμυντική θωράκιση της χώρας, όμως αυτό θα πρέπει να είναι μέρος ενός συγκροτημένου σχεδίου. Δεν συναινούμε προφανώς σε ένα κυνήγι αέναου εξοπλισμού. Είμαστε αντίθετοι στις αποσπασματικές κινήσεις της κυβέρνησης που δεν αποτελούν μέρος σαφούς στρατηγικού σχεδιασμού. Το οικονομικό περιβάλλον στη χώρα μας δεν είναι διόλου ευχάριστο και δεν διαγράφεται ιδιαίτερα αισιόδοξο. ‘Ετσι το κάθε ευρώ πρέπει να δαπανάται με απόλυτη διαφάνεια και σύνεση.

Ενδείξεις χειραγώγησης μετοχών της ΔΕΗ-Να εξετάσουν οι αρμόδιες αρχές τη διαδικασία

Επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και 3ου μνημονίου, με πολύ μεγάλο κόπο διατηρήσαμε τον δημόσιο έλεγχο της ΔΕΗ και των δικτύων της χώρας. Μειώθηκε ο δανεισμός της, δεν αυξήθηκε το ρεύμα ούτε ένα ευρώ και έγιναν ετήσιες επενδύσεις της τάξης των 500-700 εκ.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, εκτός μνημονιακών δεσμεύσεων και περιορισμών από την Ε.Ε., προχωρά στην εκχώρηση της ΔΕΗ.

Υπάρχουν ενδείξεις χειραγώγησης μετοχών της ΔΕΗ, μαζικών πωλήσεων μετοχών ημέρες πριν την ανακοίνωση. Να εξετάσουν οι αρμόδιες αρχές την διαδικασία.

Αβάσταχτη η ελαφρότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη στη διαχείριση της πανδημίας

Η κυβέρνηση διαχειρίστηκε την πανδημία με όρους πολιτικούς και όχι επιστημονικούς. Δημιούργησε αίσθημα ανασφάλειας στους έλληνες πολίτες. Έχει κινηθεί με αβάσταχτη ελαφρότητα.