Η ανακοίνωση από το Υπουργείο Παιδείας των βάσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση προκάλεσε θλίψη και οργή σε γονείς και μαθητές σε όλη τη χώρα. Η καθιέρωση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής είχε ως αποτέλεσμα περίπου 40.000 μαθητές να μείνουν εκτός των πανεπιστημιακών σχολών και 16.000 θέσεις στα δημόσια Πανεπιστήμια έμειναν κενές. Ως συνέπεια αυτού, τίθεται υπό αμφισβήτηση η συνέχιση λειτουργίας πολλών σχολών και ακόμη και η επιβίωσή τους , ενώ την ίδια ώρα η κυβέρνηση «κλείνει το μάτι» στα ιδιωτικά κολέγια.

Στην πόλη της Άρτας, τα αποτελέσματα είναι δυσάρεστα και ανησυχητικά. Η Γεωπονική Σχολή, ένα όνειρο 40 χρόνων του Αρτινού λαού, που ιδρύθηκε επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αντιμετωπίζει ένα δυσοίωνο μέλλον. Μετά την ανακοίνωση των βάσεων, μόνο 51 φοιτητές έχουν τη δυνατότητα εγγραφής στη συγκεκριμένη σχολή. Αν συνυπολογιστεί και η κατάργηση του Τμήματος Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής από τη ΝΔ και το γεγονός ότι εδώ και δύο χρόνια δεν έχει γίνει καμιά ουσιαστική κίνηση για τη στήριξη και λειτουργία του Πρότυπου Αγροδιατροφικού Πάρκου, είναι ηλίου φαεινότερον ότι τα χειρότερα έπονται.

Επιπλέον, σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση για το κλείσιμο σχολείων στην Άρτα. Βέβαια, για μας, στον Σύριζα- Προοδευτική Συμμαχία Άρτας, ήταν κάτι αναμενόμενο. Είχαμε, εγκαίρως, επισημάνει ότι η πολιτική της ΝΔ στην Παιδεία οδηγεί σε κλείσιμο σχολείων, απαξίωση και υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης. Οι εξελίξεις, δυστυχώς, μας δικαίωσαν. Συγκεκριμένα, κλείνουν τα δημοτικά σχολεία του Κομμένου και του Παλαιοκάτουνου και Αμπελιών Αμμοτόπου καθως και τα νηπιαγωγεία 7ο Άρτας ,Κεραματών, Κυψέλης, Λουτρότοπου, Πέτρας και Ροδαυγής. Φοβόμαστε ότι αυτό είναι μόνο η αρχή.

Παράλληλα, η αφωνία των στελεχών της ΝΔ στην Άρτα για όσα συμβαίνουν είναι χαρακτηριστική. Τους καταλαβαίνουμε, αλλά δεν τους δικαιολογούμε. Αντίθετα, τους θεωρούμε συνυπεύθυνους και συνένοχους στο εκ προμελέτης έγκλημα που συντελείται. Η πολιτική τους διαδρομή αναλώνεται σε φωτογραφίες και χαμόγελα για έργα που δρομολόγησε ο Σύριζα και αυτοί τώρα δρέπουν τους καρπούς μιας πενταετούς προσπάθειας, υπό συνθήκες επιτήρησης και μνημονίων, για να βγει η Άρτα από το τέλμα δεκαετιών, που την καταδίκασαν οι ανεύθυνες και επικίνδυνες πολιτικές αυτών που και σήμερα την οδηγούν, ξανά, στην απαξίωση και την παρακμή.

Ως Σύριζα - Προοδευτική Συμμαχία Άρτας δεν πρόκειται να σιωπήσουμε, πολλώ δε μάλλον, να μείνουμε άπραγοι, αλλά θα παλέψουμε για την ανατροπή της πιο ανίκανης, διεφθαρμένης και επικίνδυνης κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος από την μεταπολίτευση και έπειτα, μια κυβέρνηση που καταστρέφει την δημόσια εκπαίδευση και τα όνειρα των νέων της χώρας μας.

Η Ελλάδα μας, η Άρτα μας, έχει ανάγκη από μια Παιδεία με επίκεντρο τον άνθρωπο, που θα αποσκοπεί στην ευημερία των πολλών και όχι των λίγων, μια Παιδεία που θα συντελέσει στην παραγωγική ανασυγκρότηση και ανάπτυξη της περιοχής μας, με έμφαση στις νέες τεχνολογίες και σε άμεση σύνδεση με την τοπική κοινωνία και τις ανάγκες της. Δεσμευόμαστε, λοιπόν, ότι σύντομα η νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα καταργήσει όλα τα αντιπαιδαγωγικά μέτρα μιας ανίκανης και ανάλγητης κυβέρνησης και θα συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις της για την ανάπτυξη και την ευημερία της περιοχής μας.