Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος «Ελεύθεροι Άνθρωποι», Πάρις Κουρτζίδης, κληθείς να σχολιάσει την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Να σε κάψω Γιάννη, να σ' αλείψω μέλι. Από το κυνήγι στις πλατείες και τον άγριο ξυλοδαρμό νέων ανθρώπων στη Νέα Σμύρνη και όχι μόνο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτάει ψηλά… και βαδίζει μπροστά, σφυρίζοντας αδιάφορα… σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. Κλασικός Μητσοτάκης!

Θορυβημένος εμφανώς ο πρωθυπουργός από τα μηνύματα των δημοσκοπήσεων και τα συνθήματα άγριων αποδοκιμασιών σε βάρος του, σαν σύγχρονος Μαυρογιαλούρος προσπαθεί να μειώσει το χάσμα που δημιούργησε με τις νεότερες ηλικίες. Λες και ζει σε άλλη Ελλάδα, αυτή που θέλει να βλέπει μέσα από τον “γυάλινο” σύγχρονο “λουδοβίκειο” πύργο του.

Την ώρα που ο κύριος Μητσοτάκης μιλούσε για έργα υποδομής στη Θεσσαλονίκη, τάζοντας ότι θα γίνουν… και θα αλλάξουν… την όψη στη βόρεια Ελλάδα, στρατιές αστυνομικών δυνάμεων επιχειρούσαν κατά χιλιάδων διαδηλωτών, προκειμένου να μη φθάσουν οι διαμαρτυρόμενοι στο Βελίδειο συνεδριακό κέντρο και χαλάσει η επικοινωνιακή εικόνα του.

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι με χαρτζιλίκια σε νέους, gigabyte σε εφήβους και έξτρα χρήματα για Rafale, ο κύριος Μητσοτάκης προετοιμάζει την άμεση διαφυγή του και την αιφνίδια προσφυγή στις κάλπες, υποσχόμενος ότι από το 2022 η Ελλάδα θα αρχίσει να γίνεται οικονομικός και κοινωνικός παράδεισος.

Κατά τα άλλα η ομιλία του κυρίου Μητσοτάκη είχε το βασικό χαρακτηριστικό όλων όσων έχουμε ακούσει από πρωθυπουργούς της κρίσης: “Succes story” που απέχει παρασάγγας από την πραγματικότητα.

Ειδικά η βεβαιότητα του ότι “οι Έλληνες πληρώνουν λιγότερους φόρους”, τις ημέρες αυτές που καλούνται να πληρώσουν μαζεμένες δόσεις εφορίας, ακούστηκε ως κλασικό φλεγματικό ανέκδοτο Κυριάκου…»