Αυξάνονται οι περιπτώσεις ασθενών που ενώ προσφεύγουν στα δημόσια νοσοκομεία για να αντιμετωπίσουν τις σοβαρές επιπτώσεις στον οργανισμό τους από την Covid-19, είτε οι ίδιοι, είτε οι συγγενείς τους, αρνούνται να δεχτούν την ενδεδειγμένη ιατρική περίθαλψη ακόμα και τη διασωλήνωσή τους, όταν αυτό κρίνεται επιβεβλημένο από τους θεράποντες γιατρούς!

Αυτή η αλλοπρόσαλλη στάση έχει σε κάποιες περιπτώσεις τραγικές συνέπειες καθώς ήδη μετρούμε θανάτους ως συνέπεια άρνησης διασωλήνωσης.
Θάνατοι

Συγκεκριμένα, μια ηλικιωμένη γυναίκα έφυγε από κορονοϊό στο Νοσοκομείο Βόλου, μετά από πολυήμερη νοσηλεία, ενώ λίγες ημέρες πριν είχαν φύγει από τη ζωή άλλα δυο μέλη της οικογένειάς της. Σύμφωνα με πληροφορίες του magnesianews.gr, η ηλικιωμένη, ενώ είχε ασθενήσει από τον ιό, εντούτοις αρνιόταν να νοσηλευτεί.

Στη Ρόδο, 55χρονη μητέρα ανήλικου παιδιού υπέκυψε μετά από πολυήμερη νοσηλεία στο νοσοκομείο. Η ίδια δεν ήταν εμβολιασμένη, ενώ παρά το χαμηλό οξυγόνο, είχε αρνηθεί τη διασωλήνωση.

Προπηλακισμοί

Λίγες ημέρες πριν, να θυμίσουμε ότι στο Θριάσιο νοσοκομείο, αρνητές του κορονοϊού προπηλάκισαν γιατρούς και νοσηλευτές ζητώντας τη μη διακομιδή μίας 48χρονης ασθενούς σε άλλο νοσοκομείο. Ανάμεσά τους βρισκόταν και συγγενής της ασθενούς.

Όπως επισήμανε ο Διευθυντής της Πνευμονολογικής κλινικής του Ευαγγελισμού Γιώργος Μπουλμπασάκος «υπάρχει μια μεγάλη αντίφαση… Οι άνθρωποι αυτοί προσφεύγουν στο νοσοκομείο για να τους βοηθήσουμε, και στη συνέχεια αρνούνται τη βοήθεια». Μια αντίφαση που σε πολλές περιπτώσεις αποβαίνει μοιραία και πλέον παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις.
«Κρούσματα» και στον Ευαγγελισμό

Όπως είπε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών στον ΣΚΑΪ Ματίνα Παγώνη, μόλις τρια 24ωρα μετά τον θάνατο 54χρονης γυναίκας με κορονοϊό που αρνούνταν να διασωληνωθεί στον Ευαγγελισμό, άλλη μια ασθενής γυναίκα 75 ετών, στο ίδιο νοσοκομείο μόλις χθες δεν δέχθηκε να μπει σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής.

«Και η οικογένεια, και η ασθενής, δεν δέχονταν να διασωληνωθεί. Ειδοποιήθηκε ο εισαγγελέας και δίνει εντολή στους γιατρούς ότι συνέχισε τη διασωλήνωση» δήλωσε η κ. Παγώνη.

«Οι συνάδελφοι έκαναν αυτό που έπρεπε… με εισαγγελική εντολή» είπε για το θέμα ο κ. Μπουλμπασάκος.

Παράλληλα, στη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή το βράδυ, οι γιατροί κατάφεραν να πείσουν έστω και την τελευταία στιγμή ασθενή και οικογένεια ότι ήταν ζήτημα ζωής ή θανάτου να διασωληνωθεί.

Να σημειωθεί ότι στις Οινούσσες, πέθανε ιερέας από covid-19 που αρνoύταν να εμβολιαστεί ενώ η σύζυγός του, επίσης αρνήτρια, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

ΠΗΓΗ: www.documentonews.gr